[2020DSE放榜討論區] 今年DSE既同我全部入哂黎!

588 回覆
37 Like 4 Dislike
真理
利申 俾ou陰鳩嘅過來人
好悶阿嘛
塞翁失馬
asso仔勵志story
有冇人知space個biology science 同biomedical science有咩分別
如果數學差要讀science係咪收得皮

Depends
Bio方面ge科咪少啲數
總共發咗三次,第一次28分 第二次29分 第三次7科41
沉晚嗰次又發到有一科elective2 左,跟住就直接嚇醒咗
考第3次有41分
發夢啊
7月22日就放榜了,唔知結果會係點
但又將佢哋分拆開嚟比人報唔知揀邊個好
同埋依兩科會唔會好難入
u like啦 畢業之後都一樣冇分別
bio可能多d plant animal ecology可以讀
biomed就讀human bio多
冇會
想入咩科
都幾密吓發呢啲夢應該醒咗都好攰
咁睇bio science同我中學讀嘅嘢一撚樣
biomed 就似舊制個時嘅人類生物
fd話js4202今日有email 你睇下有冇
加油
香港專業進修學校 (HKCT) 或者 港專學院 (CTIHE)
校長陳卓禧,身兼全國政協委員
校監劉佩瓊,前港區全國人大代表
仲有李思嫣老公都係港專打工
威水史:
港專校長陳卓禧:港專作為一間愛國愛港的學校,必定高舉愛國旗幟,學生若不知道就是選錯學校!
好型呀
有關報導:https://www.hkcnews.com/article/9058/%E6%B8%AF%E5%B0%88-%E7%95%A2%E6%A5%AD%E7%A6%AE-%E5%9C%8B%E6%AD%8C-9058/%E9%A9%85%E9%80%90%E5%AD%B8%E7%94%9F%E7%9A%84%E7%B4%85%E8%89%B2%E6%B8%AF%E5%B0%88
係,個心好驚,但有時發夢夢到自己有心目中嘅分數醒翻發現係夢重攰,我真係擺咗好多心機去讀書㗎
本身學校predict個分啲老師一直話有潛質同機會入大學,即係本身嗰分已經唔夠,再加埋臨場麻麻,已經可以諗定high dip asso先

咁我入CU摺一年先
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞