2002年,香港懲教曾注射等於百粒懵仔藥的針落囚犯身體致其死亡,至今無人坐監

426 回覆
1559 Like 13 Dislike
https://lihkg.com/thread/2061750/page/1

囚犯張志堅被注射過量「懵仔針」致死事件

體內藥物濃度約等於100粒口服懵仔藥
拍攝死者病床的閉路電視死前7小時紀錄遭破壞
驗屍時針孔處有剛凝固血跡顯示死者在被注射藥物不久便暴斃

如果係條友比人拉前自己打針,身體維持呢個份量一早暴斃左,
注射時間一定係小欖精神病治療中心時

裁判官指示陪審團不用考慮「死於意外」或「非法被殺」
指使他們選擇餘下唯一的裁決,即死因不明
次次講黑懲係100%上唔到熱門

但十個黑懲7個係藍至深藍
班人一定會用同一招欺凌手足

注射過量藥物係會死,唔死都終生有後遺症

黑懲魔同香港警魔係唔會反省自己迫害政治犯而遭社會排斥

無閉路下一定把迫害手足當娛樂
呢班死撚屌已經無人性
理大廚房佬就係咁
黑柳
話晒懲狗同黑狗係最親,同埋班懲狗仲要係個半封閉式環境,要虐待啲犯跟本好易
屈誤導警務人員坐唔耐
唯一可能係有人有把握令x小姐係監獄神智失常
就如潑墨女孩董姑娘的遭遇

如果荃灣警局輪姦案受害人x小姐無離開香港
懲教一哥胡英明會否用同一招對付x小姐?

--------------------------------------------------------------
係黑懲眼中
政治犯係嚴重過毒/強姦/殺人一百倍

20年前班人可以活活把囚犯張志堅折磨而死
新聞所指的示威者係監獄自殘根本係班仆街打成重傷,班仆街驚死人攪大迫住送院
係反修例前無耐
懲教一哥胡魔英明引入大量監控手環宣稱防止自殺,大家可以查報紙查到

胡老魔因何有把握大量囚犯會自殺
電子野有壽命的,掃成櫃貨把撚
http://paper.wenweipo.com/2002/11/06/HK0211060045.htm

而更恐怖係當時文匯寫明徹查
[2002-11-06] 立法會:懵仔針事件定徹查

中共的野要調轉分析

姐係懲教殺犯有中共護住
歷任懲教亞一絕對係中共黨員

我斷言x小姐落係香港懲教惡鬼手上唯一結果同董姑娘一樣
推呀
其實係反修例前我都知呢兩支紀律部隊係垃圾

但睇左大量舊報紙,證人口供後
我覺得呢班人同納粹黨無分別

香港死因庭,驗屍官往往偏幫加害者
港共殺人
睇下中國董姑娘幾慘
向習撚平畫像潑墨結果折磨到精神失常,連父母都認唔到

一定有性侵犯同灌過量藥物

國安法的真實目的根本唔係郁cap水派kol
而係搵理由消滅警暴受害人

所以明知國際制裁都強推
因為中共心知受害人爆出香港警魔反人類罪行係仲死

習棋王無死錯人
好似聽過下
認同,條法例仲要講明唔受香港司法管,家人同傳媒想見下被捕示威者都難,連集中營都慳返
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞