[藍絲懲教殺人早有前科]2002年小欖精神病治療中心曾用毒藥殺害囚犯

70 回覆
76 Like 2 Dislike
1)立會聲稱:有意投訴也會被打針
三釋囚爆懵仔針黑幕
https://hk.news.appledaily.com/local/daily/article/20021106/2929931

2)
https://www.legco.gov.hk/yr02-03/chinese/panels/se/papers/se0123cb2-947-01-c.pdf

1)囚犯張志堅被注射過量「懵仔針」致死事件
死者張志堅因得罪精神病治療中心館方遭注射過量藥處死
而唔少曾嘗試投訴或得罪管方的人都曾遭捉去打「懵仔針」

2)故意用高量藥物殺人立威,令囚犯係死亡威脅下聽話係香港懲教一直的手法
大家查下定時定侯就有一批囚犯離奇死亡/重傷,明顯有計劃有組織的
最後就只有幾頁無撚聊的立法會文書, 殺人者不受追責
小欖Death Camp
希望立法會議員整理一下香港懲教看管下的囚犯死亡,重傷事件
按年份整理

若明顯無斷過的話人為成份很高,直接講就係意外/巧合的可能性比較低

呢種係我們呢類研究中共暴行的人權眼中叫震懾式殺人
都係獅子山下既精英做既
亂咁打針都得?揾十幾萬一個月個啲精神科精英醫生呢?
死因裁判官係陳碧橋
明居正教授就係研究港共暴行的權威
大家得閒睇下就明香港紀律部隊係點殘害香港人
Push
警暴的做法根本就係黑懲一哥胡英明的手下用開
班人雞姦囚犯大家知唔知

其實懲教係紀律部隊中最反人類
最踴躍撈特務警察害後生係黑懲
呢班藍絲醫生根本無良心
班人打針時係好清楚呢個份量個犯係會死

因為懲教一哥要靠呢班殺人醫恐嚇囚犯所以班醫生從不受追究
呢班人睇邊個唔順眼就殺,事後保密到連立法會都查唔到打針者的身份
Push
http://akoe123.blogspot.com/2018/11/blog-post.html

當時案情

二十四小時監察病房全部無事,但拍攝死者病床的閉路電視死前7小時紀錄遭破壞
家人認屍期間發現死者的右肩及腋下有十數個針孔及瘀傷, 就算死者入倉前係道友, 屍體上的針孔明顯係新傷

[驗屍時針孔處還有剛凝固血跡顯示死者在被注射藥物不久便暴斃]

-------------------
屍體藥物反應
藍偉文剖驗死者屍體時
發現死者每毫升血液的chlorpromazine
含量高達九點七微克

如果係條友比人拉前自己打針,身體維持呢個份量一早暴斃左, 注射時間一定係小欖精神病治療中心時

死者係中心的藥物紀錄明顯係管方造假
2005年6月,張志堅母親蘇鐵華獲得法援後
正式入稟高院,控告懲教署署長疏忽
指其子是遭懲教人員施以酷刑、不人道對待
或是遭懲署人員毆打致死,要求懲教署賠償
2006年2月22日,張志堅母親蘇鐵華表示
政府決定和解,向她賠償四十五萬元

香港政府指使警畜輪姦少女都唔賠錢仲誣告人
呢單賠錢咪就係因為合理化單野的專家證人根本全部9up講大話,香港政府怕攪大
老實講呢啲地方透明度極低
除咗香港其他國家都係精神病院最黑暗
呢啲地方一曝光實牽涉好多地方
最後一定係世界級新聞

如果我有能力實幫手查
推要手足睇到
P牌仔幫推呀
屌你老母 所有執法部門都一撚樣
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞