2002年,香港懲教曾注射等於百粒懵仔藥的針落囚犯身體致其死亡,至今無人坐監

426 回覆
1559 Like 13 Dislike
pish
仆街懲教
CS新個批好黃
樓主唔好抹黑啦
屌佢老母仲有D紅官話手足痴左線 屌佢老母
Push
又唔係影射既 而係fact check左
不過我講果篇立場 係lihkg都炒唔熱
呢道人少少先講下 我又無意去炒熱

我都係依家先第1次睇你1月果個post
咁你都應該明 點解我睇完前幾日立場篇文
會有#263既睇法

順便講埋你1月個post
本身事件早期 我都知傳真社一路有出文同跟緊既
我睇你個pin 先知原來傳真社係事件後期既11月30
有出過篇詳細既 關於件事
而我見傳真社都一路有跟緊 就算5月仲出緊文講831

想講既係 講番件事同傳真社
好似佢11月30出果篇咁 全純文字長文
根本唔知佢講緊邊個人 我唔明出張圖輔助下又有咩大不了
所以都只能當一個參考
傳真社暫時我尚算都信既 只係佢地都唔係完美
當年林子健單野佢地都尷尬百出 今次只能參考
Pushhh
傳真社最大問題係太1999,結果藍絲kol 散播
'傳真社都fc左831無人死'

傳真社只係查左傳已死左的幾人
有些位置民間的片係影唔到
香港警畜打頭/壓頸,顱內出血係可以一開始你見到傷者清醒,好短時間惡化死亡

傳真社的報導係不可能支持無死人的結論
唔好第一步諗呢檔傳媒係咪鬼
傳真社我認為係技術宅,表達能力差

傳真社文尾係寫明調查有局限性, 證明唔到有無人死
點解唔頭一段講清楚,用大標題寫

結果咪比黨媒歪曲左老屈
半邊燒鵝脾係性暗示,班人連燒味鋪亞姑都蝦

前懲教助理 涉向囚犯母索鵝髀
港聞版 2020/05/26
https://paper.hket.com/article/2652607/%E5%89%8D%E6%87%B2%E6%95%99%E5%8A%A9%E7%90%86%20%E6%B6%89%E5%90%91%E5%9B%9A%E7%8A%AF%E6%AF%8D%E7%B4%A2%E9%B5%9D%E9%AB%80?mtc=40001&srkw=
【本報訊】退休壁屋懲教所一級懲教助理涉向經營燒味店的囚犯母親索取燒鵝髀,最後獲贈兩盒燒鴨,懲教助理昨否認訂明人員索取利益等兩罪受審。囚犯母親作供稱,被告多次「微微嘴笑」地向她索取燒鵝髀。

.
新個批黃又點?
老個批係上司兼藍到黑,階級觀念咁重
上頭落order 你可以唔照做?

而家仲要特種警務員

警懲鄉黑一家親
屌佢老尾
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞