李光耀:二十萬精英移民能拖垮香港行政及經濟

209 回覆
322 Like 12 Dislike
後生仔走哂 點睇
中共淨係需要金融業
金融業先可以幫佢吸水
其他行業由得佢死
有撚200萬咩黃既最多100萬
深黃最多50,另外果50係口講黃
大後方仲有千千萬萬個後生仔,仲要聽話好多
非洲係兩樣都無
人才大陸真係有
岩啊
真 成堆深淺黃親戚有小朋友既本身已經想走
講緊精英....你唔係,我都唔係,精英又點會走
支持一國一制
要求中央收回香港
拒絕基本法!

加速師入 推一國一制
https://lih.kg/2090265
最緊要從商果班走
香港租金咁貴點解仲要係度捱
打工奴隸就算係精英就走唔走都影響唔大
事實係班精英同有錢人9成都係藍,或者再多d, 呢班人根本唔會show你地外國人,大陸個市場永遠都係number 1
借個位,BNO平權正視聽
黑色五毛分化警告,大量五毛正在用藍絲有BNO、走人對唔住97後割97後等風向進行分化,大家小心。

1.大家比人拉過/有小朋友(細路是重點,香港未來棟樑,正如今時今日d前線義士,咪比佢地洗腦變小糞紅,否則香港係真正玩完)的話就應該即刻走,其他人亦應該起碼做好隨時走既準備,香港抗爭運動已經由本土抗爭升級為準國際戰爭, 我們能做的十分有限。 相反大家離開或準備好隨時可以離開,則美國及其盟友可以隨時採取行動,對香港進行制裁,令香港達至零經濟活動,攬炒香港經濟, 甚至日後作出軍事行動亦無需擔心誤傷香港人。 而且大家亦可用移民理由提取所有資產及強積金進一步打擊香港的財政儲備
而且多人走亦可以起到掩護最需要走既手足,救奶左野手足係目前最重要既事。

2.大家無需擔心藍絲以及黑警移民英國,藍絲得兩種a.垃圾b.收成期,a.涯唔到六年移民監b.揾錢唔捨得走/走要承受巨大損失

重點:大家不應該反對平權或推到現階段設立篩選,因為這樣會妨礙奶左野手足逃難。反而,大家應該在藍絲移民英國後再篤灰。大家,要記住,篤灰係一把藍絲頭上既利劍,一日未入籍一日都嚮度,我就係要佢地嚮英國每一日都擔心比人篤灰,呢樣恐懼做為懲罰先係最大懲罰

相反藍絲黑警,反而大家更應該想辦法推動取消侵犯人權者如689、777、鳩融居英權,因為他們可以一直不居英,不受英國審判,而定居歐洲。

3.97後手足唔會被割,首先,佢地可以跟BNO父母及配偶前往英國。第二,對於未受BNO平權保障嘅人佢哋仲有美國既救生艇計劃,該計劃估計幾日內亦會通過。

希望樓主可以pin,一齊擊退五毛
都唔知你噏乜
都話人才上海有
但上海無香港嘅其他軟配套
走唔分黃藍㗎
大把藍話香港俾班友搞爛, 走緊
沒事兒
中國人這麼多
人才肯r定r是r多r的r是r
李柱銘根本就係共產黨
你唔好咁離地啦
李柱銘當時已經認為不可行
TMD香港人,立了國安法你們還上街?NMSL嗎?
https://lih.kg/2089603
李光耀真係犀利, 洞悉一切
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞