李光耀:二十萬精英移民能拖垮香港行政及經濟

209 回覆
322 Like 12 Dislike
“但當時已認為此舉不可行。”

不可行在香港最有影響力嘅20萬人有好多都係親中,唯利是圖嘅人,要佢哋團結?
果二十萬既得利益者就係最奶共 當然唔可行
新加坡無李光耀就沒落
華姐:提提你,我地中國有十三億人
就係有兒有女先會走
送哂黎劣幣驅逐良幣
又加速了
證明李光耀心水仲清過李柱銘
李柱銘只有一廂情願幻想中國會變得更民主
其實李光耀真係好有遠見 就係唔去親中 同時堅持去增強自己力量韜光養晦 依家就可以對之抗衡 只係李顯龍太敗家 而家其實好多星人都好不滿 同埋唔鍾意佢哋鋪天蓋地嘅propaganda 以及李顯龍想利用佢老豆去繼續佢嘅campaign
司徒華黨友係咁上下
賣樓咪有錢lor, 不過移民最大障礙係響個邊搵份工,同埋適應個邊語言同文化
二仔已經加入左反對黨
當年班鬼佬信哂支那一國兩制
得佢由頭到尾屌佢地on9
其實有仔女果D 先因為有仔女而要走
賣唔返買入價一出一入分分鐘成世人都搵唔返個差價
事後馬後炮咁講啦
佢的確帶起咗坡國上一線,精英制,有長遠規劃,先保障坡國人等等
當然佢都係一個仆街獨裁者

但佢又真係睇得好準中哂
但30年後嘅今日20萬唔夠
因為中共早先一步滲透咗
推 香港自治法 全民舉報警渣有責
舉報熱線: https://tl.hkrev.info/contact/

金融戰線 BNO準備開通
永久離港 和你提清MPF
你睇得最通
我估得番三成係深黃
更何況 小學生已經唔介意香港運唔運作到
都唔知佢爺乜9
香港19世紀40年代開埠
有仔女既出到外國洗費高左 份工無左 衣食住行樣樣都係錢
我反而相信一支公易走好多囉
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞