一名24歲男子 在機場一班離港的客機上把被拘捕 疑涉昨天刺傷警員案

123 回覆
47 Like 25 Dislike
佢知涉案人會著草,所以要查佢搭邊班機,又或者會唔會搭船去附近地區再轉機
呢啲情況多數會交俾商業罪案調查科搞,主要係查信用卡交易、銀行紀錄等等睇吓涉案人嘅去向,例如查佢有冇信用卡買機票,又或者如果有人匯款俾涉案人嘅話,即係匯款者有機會知涉案人嘅計劃
襲警 非法集結 國安 傷人導致嚴重受傷 暴動
唉但哩單係明顯潛逃比人捉住⋯
高科技都要睇CCTV搵人住係邊,唔係一時三刻就做到

你估美帝實時利用路邊監控追蹤咩
係現場買機票走先比人跟到 咁急走 嘅人有幾多個 , 一開始過左澳門先係澳門飛就可能得鳥
襲警
傷人19
暴動
無比人通緝應該無追加控罪,不過求情就麻煩啲
同埋睇下告啲咩
襲警/傷人/国安
如果直接apply国安法真係唯有祈禱吉人天相
Btw上次喺觀塘吉傷狗個手足而家點?
我唔係好明,所有媒體都報道話係俾家人或親戚舉報,消息邊度嚟?如果係狗的話多數會話收到線報,正常唔會指明係家人或親戚咖,大家係咪要諗吓個消息來源同目的呢
啱啱睇有線話班狗11點幾先至收到電話報串
我都想係但現實歸現實
又係篤灰
咁就一世了
依家好少航班好易查,1日得7~80班渣,扣埋插人前嘅時間剩返30班左右,突然有20~30歲即時買票走容乜易跟?機場警即去10分鐘就到喇。
如果佢買到2315嗰班機就好啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞