一名24歲男子 在機場一班離港的客機上把被拘捕 疑涉昨天刺傷警員案

123 回覆
47 Like 25 Dislike
【港版國安法】銅鑼灣落單防暴遭刺傷案 24歲男子航機上被捕
https://s.nextmedia.com/realtime/a.php?i=20200702&s=10829391&a=61120252
警方稱,昨日下午約4時,警方在銅鑼灣高士威道近興發街進行拘捕行動,一名警員嘗試制服一名疑犯期間遇到其反抗。該名警員被多人用手、利器及雨傘等襲擊致左上臂受傷,清醒送院。商業罪案調查科人員接手調查案件,今日凌晨於機場扣留調查。內拘捕一名24歲姓黃男子,他涉嫌傷人

關商業罪案咩事?!
九成以恐怖襲擊論罪,殺鷄警猴
有收受利益??
可能都係周圍打電話問下人有咩方法, 點知問中d貪錢既
冇個50萬都未必會爆料既
行國安法?
國安法無一條包狗喎
九成有人篤灰啦
殺一儆百,一定係

不過宜家講呢d 無乜謂。
五毛五毛
遇到個紅官.........再拉佢連埋<恐怖活動: 引致他人受重傷>.......
3-10年......(好似係)
希望只係誤中副車
好似fgo抽人,你以為金卡底係沖田,原來只係德翁
有咩證據證明真係佢先
誤中副車仲慘,點都要搵個替死鬼立下馬威
肯定係10年以上或終身監禁
消息指,被捕的黃男被親友舉報,指他會於昨晚(7月1日)深夜時分抵機場企圖潛逃英國,警方接報後及時趕至機場將其拘捕。

關連燈咩事?
秘密審訊,唔會比你知被告姓甚名誰體個樣,外界點搵片證明係咪真係佢

何況尋日係第1日生效就咬到重犯,公安發現咬錯人都一定唔會認衰,實如獲至實將錯就錯

拉錯智障仔已經係例子
出事就咁講

有機會判終身架
扮下野 勿認真
一定殺雞儆猴
十碌走唔甩

希望中共短命過義士
未起飛都上到網掛搞到delay>1個鐘
咁詳細應該係直屬親人大喇叭唔覺得會講俾直屬親人以外嘅人
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞