120萬,英國買到幾大既樓?

401 回覆
87 Like 120 Dislike
出世住左幾廿年月餅盒,就會覺得鞋盒大好多。
就算下面要黎做車房都係咁話。
香港又唔係屎都無.......
大概半個龍床盤
南部都唔好得去邊。我之前exchange住英國最南既Brighton都住到頂唔順,冬天日日見唔到太陽,每日出街見住天陰就超想返香港
想問下英國apartment係咪都包車位
但小朋友要交international student fee都好甘
唔一定
係 換唔到你講個rate搵你賠錢
BNO英國買樓可以同銀行借幾多成?
呢個有得諗
London 冇可能
有小朋友更加要走啦 我仲未有小朋友 得我兩公婆過去 如果真係去
全英國都係咁,所以呢兩日有太陽成個英國都癲曬
但住慣左就ok,以前住南面濕凍又唔係點落雪
再翻去我會選北面
完全明白見到太陽既開心
我都會咁揀,人nice d,又平d,Brighton太近London,物價偏貴(但點都平過香港
有冇相 想睇下
點睇Birmingham
都算比較發展得好少少
住英國嘅落馬洲應該夠
香港人去 真係無敵 800尺都係納米
係屋,唔係單位
其實英國真係睇你想搵咩工同點生活
大城市其實幾個:London Birmingham Manchester
俾盡計埋Glasgow同Cardiff
呢d 地方比較岩香港人做翻office/finance related 的工同比較熱鬧的生活
咁相對的生活費用同樓價都會貴d

但如果你的工作乎合以下幾點: 1-同finance 無關 2-唔介意由低做起 3-從事體力勞動工作e.g. 水電/裝修
其實去小城市都係一個好選擇, 但成個生活模式就唔同曬
會多好多時間去同人相處,去同社區有互動,去思考生命
生活費同樓價會低好多
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞