120萬,英國買到幾大既樓?

401 回覆
87 Like 120 Dislike
咁我諗到去英國可以做乜嚕
開衣紙舖
認同 佢完全冇生存能力
窮到只有錢 仲要唔係好多
係呀,d市郊位置睇google map, 車行大半個鐘就去到市中心,樓價又平,諗下呢d好過睇廣告果d幾百萬新樓喇
龍床都四球
um…我未去過,但我幻想係超市門口有停車場,我就揸車去超市返工
耕田真係有得諗
香港冇幾可做農夫
嗰邊啲屋 8成都係兩層,其他可能一成半係單層,跟本兩層就係正常
googled, 似細個玩sim city果種做法
問題係真係要有一定既技術,我地城市人真係會完全唔識,而且收成時間長,要幾個月先知成果,如果失敗就大檸樂

利申:會嘗試種少少薑,瓜類同華人常食既菜自己食,因為果邊買呢d野好貴
東亞都唔係好興咁玩…
台灣就高鐵/火車+機車
日本有完美既鐵路系統
日本係個鐵路系統同城市規劃set得好合理,會引到d人住外圍搭鐵返工。另一方面佢地既塞車問題又太嚴重,更加無得唔搭鐵。佢地d人通常都係單車/巴士去到自己果區既電車站,係香港on9 唔識學人呢d野,咁做不知幾方便,又環保
最好間間房都整晒D濕鳩床櫃
緊廚有咩好,開放廚先係主流
樓底高可以間埋閣樓
個花園又整過一堆組合室
發發
照計無咁着數啦
我覺得未必,30年前都走成30-40萬人,雖然條數係咁多個國家,但依家係0成本你肯留5年就得
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞