警時代廣場大搜捕 拘3沙田區議員 指被捕人士「有排坐啦,一坐坐十年」

119 回覆
47 Like 172 Dislike
200百萬人
但可惜既係 中國洗腦教育真係好勁

香港雖然係彈丸之地,但有起義之心

相反中國地大人多,偏偏大部分人被封鎖消息,控制言論,就算有導火線出現,都好快比支共熄咗火,甚至扭曲事實,依樣係我睇咗中國好多年既情況得出嚟

所以我覺得中國人要靠自己人民改變係完全冇可能,支共實在太識控制人民,軟硬兼施,特別宣揚愛國=愛黨,除非天災/嚴重人禍,如果唔係都唔知有咩辦法叫中國人覺醒
佢用國安告既話,佢話係就係,乜野證據條文定義其實已經冇乜意義
成班弱撚智 幾撚時死呀
其實一切已經去緊最壞方向發展,而班狗同藍屍仲好興奮

成場運動,其實好多人係抱住有希望嘅心去進行

因為好多人心目中,求既只係兩個字,公義

一個惡法,一夜將一國兩制毁滅得無影無蹤

唔好話係我哋承唔承受到,一啲已經遭受濫暴濫告既人可能真係會心理崩潰

將中國法律套落香港,只有一個結果,香港變成中國

大把中國人因得唔到公平法律對待,將一切報復落最前線既城管/公安,壯烈犧牲咗既公安得到嘉勉,上微博比人讚下,被逼癲既人被判死刑

依啲都會變成日常,因為正常人已經被逼成瘋狂
一陣判唔到十年又真係幾老尷嘅
條例已經任你舞都可以9up錯個數

仲話俾人知你9up 嚇咁大冇用
說話唔好講得咁死呀 一陣做唔到就係你無能
放心啦 佢哋唔會收斂
佢哋係度開香檳慶祝呀

佢哋對大陸既新聞同環境,九成都係黨媒同小圈子內知,最黑暗最貼身個啲永遠唔知

正如佢哋上微博,永遠都係啲後生仔女讚兵哥哥好型呀,讚公安好勁好偉大捉犯,永遠睇唔到有人因為社會既不公平而發瘋去殺公安城管既新聞

依啲就係消息被過濾既後果
最重要係,如果有外國護照既唔會博

有bno 都有啲希望去英國

97後呢?班後生比狗濫捕比律政屍亂告既呢?走又走唔切,改變又改變唔到,一直生活係一個地獄,有咩分別

之前軟弱少少既人可能會選擇自殺,但經歷咗依一年既人,經歷咗比狗打比狗屈既依場運動,邊個仲可以維持以前正常既思維

班狗同法律係逼緊就發癲既香港人,無能為力既香港人走上絕路

我絕對唔想香港人,手足變成咁,但事實話比我哋知,依樣係極有可能發生
戇撚鳩
之前聽過人講
中共咁鐘意洗腦封牆
其實都係因為大陸太多人無讀過書
自我判斷能力弱又無文化
呢d人一係成世on 99做農民廠友
如果唔係真係有一日覺醒的話
呢班人反起上黎真係毫無人性無道德
到時真係共產黨末日
變相個個變死士 反正變左賤命一條

死都拉埋幾隻狗同佢屋企落水
佢哋每日就係番工 再唔係就睇娛樂新聞 睇劇上乜抖音

搵個人拍拖 番下工咁就一日 鬧下外國美國 愛下國就算

睇微博就知 三十大排行,娛樂佔一半,鬧美國印度四成,剩低一成講下啲特別野/地區野

偶然有新聞報咗啲大鑊野,比官媒話處理緊,留言話好嬲好嬲,就完咗,熱搜一冇咗,就冇咗件事

中國人太多,事太多,有網絡有發言權既人,令到佢哋全體都關注既只有三樣野,娛樂圈,天災,愛國

至於其他唔上社交網站,係農村既,你哋條命唔撚值錢,搵鄉下啲官搞掂曬你哋就得,就算偶有爆咗出嚟,罰一兩隻官,話已平反,就完咗結,依個情況,每日無限loop
叫吓口號就10年,癲過北韓
佢哋每日就係番工 再唔係就睇娛樂新聞 睇劇上乜抖音

搵個人拍拖 番下工咁就一日 鬧下外國美國 愛下國就算

我諗依種咁嘅情況,就係中共港共藍屍警狗一直追求既境界

只為生活娛樂而活,你有對自由公義既追求係你既問題

其實睇得多大陸野,覺得好撚好笑,你哋班大陸人見到啲唔公義既新聞,係度話要追求公義,懲罰惡人,而香港因為受住唔公義既對待,要追求公義,你哋就話叛國

將一切危害到中共政權既行為,變成危害國家統一既行為,無論你初衷如何,都係唔啱

公義、唔係發生咗件事,你搵到個惡人出嚟罰完就叫彰顯公義,而係你要知點解個人會變惡人,背後係咩野令到佢走上絕路,再去改變背後嘅野

否則,一直都有無窮無盡你哋口中聲稱既惡人出現,而所謂既彰顯公義就係罰佢
on9
佢告咩先?
秦律出名嚴,係咪都死刑仲要有連坐法,最後搞到各地起義
識反抗果班一係文革死,一係比共產黨害死,一係六四死,淨返果班自然唔會反抗
不如話坐終身,老謀又係終身,
一隻夠本兩隻有利,睇路呀!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞