Best 5 23入cityu or ust

128 回覆
10 Like 33 Dislike
定asso上炸
Asso嘅話 我有fd 14分都入到
22分的確有得入ust bba 中weighting就得
真係講哂粗口
我eng maths都有5 中到
Ou同ust排明真係差好L遠
同你一樣分 ,入咗ust,hea讀都有3.3,ust bba冇你想像中咁chur咁爛grade
係啲人同間學校嘅管理頂唔順啫
agger有時都幾好grade
用商科移民好難喎Ching
Stem一向優先
樓主好似睇咩都好簡單咁
真,但三大加上大陸人統戰下,好少有錢就得
驚chur所以唔想入ust,笑撚死
你讀邊間8大都好,想成績好都一定chur囉好無
但其實chur嘅日子都係考試前幾日,有乜好驚
但學校名跟一世
Cityu應該得business analysis , gbsm 同marketing 玩得過
你有無諗過有幾多個位?你又入唔入到

我識人當年諗住去cityu join u program
佢夠分去三大bba
點知join program 又唔到,依家gpa又唔過3
比我地笑9佢
都早好多個幾年
仲要chur 成績、cv

邊個想出路好唔洗chur
唔係
過來人
唔好咁短視
大學名好撚重要
好多大firm唔係三大grad已經唔in
應該係講緊first hon%最高嘅faculty
又驚chur死,又要前途美好
樓豬揾到記得上黎分享下
可能佢講緊6科23
當然city 但係去columbia 要起麻3.8 gpa 同要interview同cv夠好.... 有心理準備每個sem 都要chur 爆
都2020啦 依家Marketing同Management個堆變左地底泥 Who knows
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞