Best 5 23入cityu or ust

128 回覆
10 Like 33 Dislike
講開又講,據聞ust business school係全港first hon percentage嘅fac之一
Ust for sure啦 仲洗問
間間都入到big4 其實無乜分別
City banl 好似出路係幾多
UST chur 完係有回報

利申UST n年前grad
city得返top 15%人有hon
Columbia 個joint school programme唔會chur 咩
咪又係高gpa +interview+貴學費爭崩壞頭
Acct poly other bba 就 ust
信我啦 就算dse高分過其他同學都唔代表你大學成續會好過佢地 大學同中學既學習係兩個世界黎
23都入到ust
我當年best 5 23都係入OU
City都入唔撚到
Dllm差好遠呀
點解唔遲出世幾年
係JS5300收得多人先咁低分姐
其他有major嘅programme 其實收得唔低
尤其gbus qfin ecof rmbi同fina
LQ每科平均都要Lv5 or above 甚至去到Lv5*
23都入到ust
我當年best 5 23都係入OU
City都入唔撚到
Dllm差好遠呀
點解唔遲出世幾年
唔洗遲出世幾年, 做幾年廢青,
今年報jupas直入未得
ust啦..
我城呢科畢業出路唔算闊,但餓你唔死
想飛黃騰達做到MT類型既工,係三大出身吃香好多
岩岩grad埋
報條毛
Ust busi唔chur喎
N展先chur
入ust啦,不過gpa記住最好過到3

好好利用個4年build up cv, soft skills(說話能力) 前途應該好過cityu bba
23分唔等於First hon
Dse 同大學玩法唔同
唔係冇意思既,冇人想fg萬五都冇,但係睇黎ust bba就唔多有保障,唔知city人工點
今年個市差姐

2018 fg高好多
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞