已經感覺到下一代會變成藍絲

268 回覆
1826 Like 107 Dislike
你都on9
老師日日叫你讀書做功課
你有無鐘意過讀書呀
每一個革命先賢同佢嘅追隨者都犯咗你講嘅法。國父孫中山先生我諗你唔會話佢係罪犯,但其實佢走私軍火,分裂清朝,喺日本指揮年輕人用槍炮攻擊官府。仲有無數人因為追隨孫中山先生而被處死/施以酷刑,大家講好多嘅人血曼頭背景就係呢段時期。孫中山曾經好簡單咁總括革命:「甚麼是革命?革命就是把滿洲佬趕出去。」革命就係咁多,社會穩定係革命面前不值一提。
香港離革命仲差好遠。或者咁講,香港未再出到第二個孫中山。不過時勢造英雄,可能我哋嘅下一代就會有。

兒甥仔7 歲已經講緊垃圾黑衣人搞事
藍絲養兒防老一定生到就係咁生
黃手足好多都睇唔到希望就唔生
老師又要政治審查,最後就會同中國一樣得返一把聲
藍衛兵
唔抵屌
今日洗版吹奏BNO
全撚部8,90後
出面班細仲俾人拉緊呀屌你老母
咪話而家反而係屌班80 90後
屌00後post成年未見過
其實你諗下果D一街蝗係咪香港人先la!? 果D分分鐘都唔係香港人,就係因為我哋唔生,比例上,果D人先愈嚟愈多。
下 我表弟小二 日日唱fuck the Popo
我地咁慘仲有咩好屌
手機 搖控器
呢家唔得了只可以唱好中共

當年都係通識堂被啟發左要講哂正反兩面
20後應該全部藍絲黎
你都戇鳩 睇下呢年00後有幾超班
唔好失敗主義好冇?
舊年年頭仲係喜茶嘆海底撈嘅後生仔, 依加好多都係前線中堅。
香港人唔會咁易死
學校洗腦都講得出
你真係同政府一樣咁撚戇鳩 政府又話係學校洗腦使到佢哋咁激進
而家個個返學返八個鐘上網上12個鐘
網絡世界接收嘅資訊唔知多過學校幾多
如果學校洗到腦嘅話呢個社會本身唔會有人犯罪
全部人做緊鵪鶉
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞