其實繼續當國安法係笑話既話,只會害左成件事,害左香港

232 回覆
958 Like 51 Dislike
大把人係個中共框架裡面再自我審查
言論自由既情況下佢自己收左聲先
其實我冇針對啲苦笑既人
已經講到明係當國安法係笑話既人
唔當佢係笑話 or笑完都會繼續反抗既可以唔洗理其實
樓主唔知咩叫幽默的力量
唔笑可能點 聽日約左朋友出去食brunch 喜迎一國一制
無睇小 膠係膠但係根本就係任佢點做你都得
同意
上面已經有幾條on9仔係咁
同5毛講佢又點會明,手足唔洗哂氣
得你覺得成班係笑緊條例
條例咁荒謬 佢條條都明砌你入罪坐返幾碌
諗到咁除左笑仲做到乜
聽日就得去行街
咪上child登上到咁認真
苦行撚
咁係咪要delete連登account以後唔再留言呀
根本佢玩到自己立23條已經唔再到香港人控制
好想知樓主之後有咩計劃
條例都立咗, 你點反?
點會有人覺得係笑話
係,唔好笑,但都要鬥長命
cctvb
攬炒既前提係要外國制裁
如果黨安法下香港仲可以保住金融中心地位
咁只係我哋自炒
認同
你平時個人係咪認真撚唔講得笑果d?黑色幽默俾你講到笑完就算咁。我唔覺得以呢種嘻笑謾罵嘅方式去傳遞訊息有問題。

你咁講嘅話頭條新聞呢類節目直情係多餘冇撚用添啦,反正睇果d人都係笑完就算。偏偏呢d節目先聚到人心,亦都最易令人潛移默化。
老老實實係笑話喎,我做乜都合法,其他人做乜都可以犯法
立條萬能key法,目的巧立名目令自己為所欲為,從來冇legitimacy,亦都唔係d咩可以認真執行法律,同佢理性討論只會入左咩都唔做,最後自我設限嘅圈套

實際上對家做乜野都唔係based on「法律」,捉人掉人落街掉人落海個時有冇所謂国安法?
問題係好多連登以外既人睇連登係好認真
咁認真睇左咩先。又唔會對影響條法案。條法案已經on9啦。仲要認真睇
push
認同
你笑下佢佢唔會理你
當條法例一搞到你埋身你先知驚就太遲喇
反而會低估左佢既嚴重性
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞