連登財經台4大神話, 你又有冇曾經信過?

85 回覆
37 Like 17 Dislike
hkex把刀好似已經對準恒生指數,準備大改造恒指
呢度係財紅台,樓有另一台,呢度當然講股仔
樓神話應該去樓台講
但真係好多人無供/主力唔係供緊指數....
我就係月供受害者,你睇吓龔成....
下?點解只有指數無估值?不過認同指數ETF係月供既好目標
你中過咩伏呀Ching
供撚咗好多舊經濟啊屌
你睇宜家個價所以話中伏?月供其中一步係股價低迷入市係拉低買入價喎如果唔係咪越供越貴
指數估值無參考作用,同好壞景公司都做得好做得差
指數講估值真係西鳩氣,好景指數估值自然高,低自然差,所以指數同經濟好壞景更相關,講指數估值真係得個數字,無參考作用
跌到仆街係咪講疫情開始先?就算橫行,中間派既息呢?唔計?本身月供ETF已經算保守,橫行都係保本加收息,仲想點?
2800 你計咪派息沒? 仲有我供來48k沽你又點睇?
唔到48k唔斷供,供到俾個孫都要供到佢48k,賺個double又點睇?
供足一世 有機一鋪返身

咁你不如每月出糧合埋眼去買d美國etf
都可以啊,講咁耐沒get到要供只有供etf既意思?如果唔係勁人
咪係 月供2800 不如每月出糧去買d qqq

仲維護月供2800論既 有冇真係拎對上3-5年既供款數據來計一計 今日得到既回報係幾多
中資股先有運行啦屌你識唔識㗎。去全球化就係鬥內需,加國安法,中資股香港掛牌姐,冇業務,以後香港就係中資股世界
唉呀 個問題唔係你買2800出最大問題

問題係你揀左月供呀

2800係唔適合月供既標的物 邊個教你供2800架
ATM打頭陣就一定㗎啦

大把其他上緊黎啦,你想講咩呀?
Since inception !? 真定假呀
我覺得ok接受到咪得囉
鐘意納d咪去供納d,無所謂,都係果句供得就要百分百安全
月供港股:-
越跌越買越買越平有你著數, 正股驚西, 本多終勝

每個月供強姦金算唔算中左呢點?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞