其實警察唔係大哂 濫告係有後果

210 回覆
1291 Like 76 Dislike
屌你個閪 你唔好拎1997 嘅新聞黎講

跟住話警察仲有好人 傻閪

今日最好笑笑話

樓主眾人皆醉我獨醒,上年六月開始嘅例全部失明失聰,香港警察仲係守法嘅紀律部隊,律政司仲係政治中立。

袁木好誠實,李鵬係最偉大嘅領導人

俾個叻樓主
push
近期差唔多單單告唔入都因為砌
大波嬅唔會理,法官講完算,除左私人檢控仲邊有後果
你瞓醒未
依家無啦
2019年6月前勉強叫警察
2019年6月後只剩下公安
舊聞就唔好拎出黎啦
紀錄呢 證據呢 罪證呢 就永遠都唔嫌少既 我唔明點解你會咁講
依家判2016
究竟中共倒台先定係告到依家班黑警先
有撚後果
你嚇我呀?
日日都濫告
排期都唔知排到幾時
垃圾post咪撚推唔該
應該要判返老屈成功後個「犯」要坐幾耐 個黑警就坐幾耐
你私人檢控佢唔洗錢唔洗籌旗?
我地係咪無限金錢先 係就即刻吿
唔係嘅話 啲錢咪要用得其所

其實係咪仲值得浪費資源喺呢個制度上面 同對家玩泥漿摔角
呢點已經好值得商榷
你覺得律政司會告咩?
紅字係人都知㗎啦,講咁多次做乜?
常識老師啱啱教完今日香港呀?
個名已經講咗啦
律政司 司法機構
律政司咪行政 司法機構咪司法
連登個個都知法治已死嫁啦
但係咪應該做多d野令佢顯露出黎比更多人知?
坐監都唔夠 要死全家呀
100 單出1 單查到,咁有咩後果可言。
上年年頭啊 睇清楚
2019年6月之後三權合作撐警,成個制度向黑警傾斜,呢啲都係有目共睹。

以「止暴制亂」為最前題,為咗打壓民主打抗爭,林鄭傀儡政權無所不用其極;對所有抗爭相關嘅控告採取最嚴厲刑罰,對親政權人士嘅暴行卻輕判,甚至稱讚刀手人格高尚,極為荒唐。

法治唔應該由於政見而有所偏頗,但呢個政權用法律做武器打壓港人民主抗爭開始,可以話香港嘅法治已死。

黑警濫告唔係零成本,但承受代價嘅係香港每個人同埋被濫告而惶惶終日嘅香港人,黑警係唔洗上身架。

【11.11 三罷】便衣警自己跌倒卻稱受襲 22 歲女獲影片證清白 擾攘 7 個月撤控

https://www.thestandnews.com/politics/11-11-%E4%B8%89%E7%BD%B7-%E4%BE%BF%E8%A1%A3%E8%AD%A6%E8%87%AA%E5%B7%B1%E8%B7%8C%E5%80%92%E5%8D%BB%E7%A8%B1%E5%8F%97%E8%A5%B2-22-%E6%AD%B2%E5%A5%B3%E7%8D%B2%E5%BD%B1%E7%89%87%E8%AD%89%E6%B8%85%E7%99%BD-%E6%93%BE%E6%94%98-7-%E5%80%8B%E6%9C%88%E6%92%A4%E6%8E%A7/
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞