其實警察唔係大哂 濫告係有後果

210 回覆
1291 Like 76 Dislike
你訓左成年???三權分立無撚左好耐啦

信法律? DOJ 撤控唔告毒品案

斬人有高尚情操

你咪ON9 啦
.
有,仲有
無既話你唔會見到有人可以打甩
係,doj係可以接走單case
但唔可以因為佢有權接走單case就連告都唔告

佢接走多兩次就可以 司法覆核DoJ個接走權,DoJ個接走權係可以係充分理由下被司法系統DQ架
DoJ係行政唔係司法
唔係有險可守,係有得做唔通唔做
兄弟爬山呀ching
推 7.1反黨安法大遊行
藏毒都可以感化啦 仲有咩無可能?
有19年6月後既相關新聞未?
我好似只係記得有隻狗女藏毒,之後DOJ 唔告
正視聽

香港宜家冇警察,只有公安

公安係可以妨礙司法公正
原來法治未死香港仲有得救!我哋有獨立嘅司法系統
你仲信香港法治制度就真係on9
訓醒未?
咁你有冇2019年6月後既證據先
冇人就收收皮唔好咁多幻想啦
2019.06前都咁多黑警
其實依單case反而先係機會
因為夠料 告DoJ妨礙司法公正
然後如果DoJ自己接走case自己唔告自己
就製造左個機會去司法覆核DoJ個接走權

所以DoJ有腦既話係唔可以接走依單告自己既case,因為會比人有理由覆核 質疑DoJ個接走權
十星期叫重?
樓主根本唔明成個司法制度已經極其腐敗

咩嘢三權分立真係得啖笑,林奠先啱啱任命一個極紅嘅張舉能做終院首席法官,喺裁判法院,又升正判社工坐一年嘅蘇文隆做主任裁判官

私人檢控需要大量金錢,唔係普通人做到,根本都係只for有錢人去告

司法覆核又係廢嘅,啲法官大部分都係藍
唔淮你咁講
Push
阻嚇性先十星期
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞