[SPEEDTEST討論]究竟S8有幾勁?

90 回覆
3 Like 0 Dislike

收皮啦柒寶,成日沖出黎柒!
中國嘅市場不嬲都係android 主導,呢幾年屌米,華為,oppo等嘅公司快速發展,呢個趨勢更加明顯!
講奶共,講被監控,ios幾時都追唔上android 啦
利申:唔係針對android, 係針對柒寶呢啲打手抹黑下賤行為。

收皮啦柒寶,成日沖出黎柒!
中國嘅市場不嬲都係android 主導,呢幾年屌米,華為,oppo等嘅公司快速發展,呢個趨勢更加明顯!
講奶共,講被監控,ios幾時都追唔上android 啦
利申:唔係針對android, 係針對柒寶呢啲打手抹黑下賤行為。

中共年中係直接監控嘅android 身上搵到嘅油水同政治打壓你睇睇個market share 就知

你講得太遠. 我買部電話都要講民主自由? 我唯一會做既, 就係唔買大陸brand. 我可以選擇既, 我一蚊都唔會俾大陸賺.

Other than that, 我睇Android 機同IOS 機, 就係齋Raw performance, 由其係我常用既功能同app. 我諗唔洗點再講 , 已經好多website 證實左半年前既iphone 7 係快過今年出既 Samsung S8.

係用途上面, 我諗Android 對我黎講最方便既係直入Movie 同歌. 其他d customization 野, 好似lock screen , launcher 個 d. 對一個番緊工既人黎講係已經唔會再玩. 我部iphone 係連鈴聲都無裝, 因為24小時長期靜音. 公司較晌係根本唔practical. 整下整下, 成日都係用震. 呢d 你講既customization 自由, 對番緊工既人黎講係已經用唔著.

咁淨番d 咩? 就係我平常用既app 既速度, 同response time, 整體安全性, 手機email 可唔可以接上公司email , wifi 同vpn. 呢d 要求, 係香港大部份大公司, Android 係入唔到門口.

我一蚊都唔會俾大陸賺
知唔知Apple一年比幾多錢大陸
知唔知Apple data center 起係大陸

我諗你有樣野要先攪清楚.

呢個世界, 你係無野可以完全唔會有錢流入大陸. 不過你係有能力control 有幾多係流入大陸個袋.

我買apple 手機, 我當然知佢地made in China. 不過你俾既錢, 佔大部份係去左美國總公司. 而你買大陸牌子, 大部份既錢係去左大陸公司個袋. 呢個係分別.

Back to 之前講既野. 大公司既要求, Android 機好多連Wifi 都上唔到, 因為要裝Cert. Email 更家係掂都掂唔到, 過往係得blackberry 係connect 到. 而家好多公司開放左俾apple IOS. Android 係肯定入唔到去.

你講得太遠. 我買部電話都要講民主自由? 我唯一會做既, 就係唔買大陸brand. 我可以選擇既, 我一蚊都唔會俾大陸賺.

Other than that, 我睇Android 機同IOS 機, 就係齋Raw performance, 由其係我常用既功能同app. 我諗唔洗點再講 , 已經好多website 證實左半年前既iphone 7 係快過今年出既 Samsung S8.

係用途上面, 我諗Android 對我黎講最方便既係直入Movie 同歌. 其他d customization 野, 好似lock screen , launcher 個 d. 對一個番緊工既人黎講係已經唔會再玩. 我部iphone 係連鈴聲都無裝, 因為24小時長期靜音. 公司較晌係根本唔practical. 整下整下, 成日都係用震. 呢d 你講既customization 自由, 對番緊工既人黎講係已經用唔著.

咁淨番d 咩? 就係我平常用既app 既速度, 同response time, 整體安全性, 手機email 可唔可以接上公司email , wifi 同vpn. 呢d 要求, 係香港大部份大公司, Android 係入唔到門口.

我一蚊都唔會俾大陸賺

呢個世界, 你係無野可以完全唔會有錢流入大陸. 不過你係有能力control 有幾多係流入大陸個袋.

我買apple 手機, 我當然知佢地made in China. 不過你俾既錢, 佔大部份係去左美國總公司. 而你買大陸牌子, 大部份既錢係去左大陸公司個袋. 呢個係分別.

Back to 之前講既野. 大公司既要求, Android 機好多連Wifi 都上唔到, 因為要裝Cert. Email 更家係掂都掂唔到, 過往係得blackberry 係connect 到. 而家好多公司開放左俾apple IOS. Android 係肯定入唔到去.

巴打唔使同柒寶呢啲打手契弟認真,佢地打手最鍾意選擇性失明,漠視客觀對佢地不利嘅條件,之後屈得就屈,令人覺得唔想同佢傾落去,黎達到破紀錄個post嘅目的

我一蚊都唔會俾大陸賺

巴打唔使同柒寶呢啲打手契弟認真,佢地打手最鍾意選擇性失明,漠視客觀對佢地不利嘅條件,之後屈得就屈,令人覺得唔想同佢傾落去,黎達到破壞個post嘅目的

追求民主自由既人會揀ANDROID
鍾意同支持共產黨既人會揀IOS

Apple係美國公司,android 有好多都係大陸公司

我講左咩自行參透

Android 都係美國公司
唔同在於Google唔會同共狗合作
Apple 會
btw Apple 話香港係中國一部分, 睇黎ifandog都好同意

Google pixel 6p係咩同咩公司合作?
果間公司老闆又有咩背景?
之前有無send 用户資料返中國先例?

追求民主自由既人會揀ANDROID
鍾意同支持共產黨既人會揀IOS

柒寶鑑又有野加

佢講左好耐

咁柒嘅野居然譾左好耐

最經典係奶共梁烈唯果期佢話iPhone mic 所以係大陸機
以前就有an fan話ran片消耗資源先會reload 今次phonebuff 用幾隻game就秒左s8 個垃圾ram man
追求民主用Android理論真係腦生係屎忽度既人先會講得出
原來賴整片主用s835
原來賴整片主用s835

仲有無人會咁用電話
追求民主用Android理論真係腦生係屎忽度既人先會講得出

同大陸人一樣,鳩屎到以為啲屎米,華為嘅os係佢地自行研發國產貨,唔當係android 囉
如果 Google 真係有心反共就屌你 Ban 撚左大陸啦. 你唔好同我講咩自由使用權 D 低能野.
你老尾同咩廠合作出 6P? Moto 賣比邊個呀?
你快 D 返香港唔好留台灣啦你影撚衰香港人呀阿共仔.
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞