[SPEEDTEST討論]究竟S8有幾勁?

90 回覆
3 Like 0 Dislike
如果 Google 真係有心反共就屌你 Ban 撚左大陸啦. 你唔好同我講咩自由使用權 D 低能野.
你老尾同咩廠合作出 6P? Moto 賣比邊個呀?
你快 D 返香港唔好留台灣啦你影撚衰香港人呀阿共仔.

阿共寶都唔知點面對成堆用android 嘅共機

你講得太遠. 我買部電話都要講民主自由? 我唯一會做既, 就係唔買大陸brand. 我可以選擇既, 我一蚊都唔會俾大陸賺.

Other than that, 我睇Android 機同IOS 機, 就係齋Raw performance, 由其係我常用既功能同app. 我諗唔洗點再講 , 已經好多website 證實左半年前既iphone 7 係快過今年出既 Samsung S8.

係用途上面, 我諗Android 對我黎講最方便既係直入Movie 同歌. 其他d customization 野, 好似lock screen , launcher 個 d. 對一個番緊工既人黎講係已經唔會再玩. 我部iphone 係連鈴聲都無裝, 因為24小時長期靜音. 公司較晌係根本唔practical. 整下整下, 成日都係用震. 呢d 你講既customization 自由, 對番緊工既人黎講係已經用唔著.

咁淨番d 咩? 就係我平常用既app 既速度, 同response time, 整體安全性, 手機email 可唔可以接上公司email , wifi 同vpn. 呢d 要求, 係香港大部份大公司, Android 係入唔到門口.

我一蚊都唔會俾大陸賺
知唔知Apple一年比幾多錢大陸
知唔知Apple data center 起係大陸

我諗你有樣野要先攪清楚.

呢個世界, 你係無野可以完全唔會有錢流入大陸. 不過你係有能力control 有幾多係流入大陸個袋.

我買apple 手機, 我當然知佢地made in China. 不過你俾既錢, 佔大部份係去左美國總公司. 而你買大陸牌子, 大部份既錢係去左大陸公司個袋. 呢個係分別.

Back to 之前講既野. 大公司既要求, Android 機好多連Wifi 都上唔到, 因為要裝Cert. Email 更家係掂都掂唔到, 過往係得blackberry 係connect 到. 而家好多公司開放左俾apple IOS. Android 係肯定入唔到去.

你知唔知咩叫 made in China
如果 Google 真係有心反共就屌你 Ban 撚左大陸啦. 你唔好同我講咩自由使用權 D 低能野.

Google 退出左中國好多年啦
坐監啊?

坐監啊?

google俾大陸ban左好多年
柒寶又玩選擇性回覆
又出垃圾 浪費地球資源
呢d post一定冇S8打手入黎

坐監啊?

睇黎你係台灣真係坐到懞撚左,人地九個月前先搬重話係新開始。

https://techcrunch.com/2017/03/28/google-translate-china/

Google 重新用 cn domain,先開放無咁敏感既翻譯服務。

https://translate.google.cn

16 年佢 CEO 先去大陸交流,你睇下人地幾開心?

自己 Google 下佢既 R&D 啦懵炳。人地重為你祖國開左個開發者專頁添呀。http://chinagdg.org

洗唔洗去人地個 " 優酷頻道 " 送花? http://i.youku.com/u/UMjczOTc0NDkzNg==

點解用 Google 會爆咁多簡體呀?因為一地一早用晒強國人啦,你呢 D 廢物咪敗走台灣繼續打飛機囉。不過你都係台灣坐左咁耐,可能國語對你黎講親切 D 添。

人地就檯面交溝繼續同大陸 so so 諗計返去,你就網上吠噏擦錢渡日。返香港咪撚係台灣浪費時間啦,唔係講你時間係講緊台灣人既時間呀。起馬你係香港可能會睇返多 d 國際性既報導呢。

前排 Google 先話驚 ICP 唔比佢續個 Domain name。家下過左關啦大陸兩大廣告合作伙伴又唔陪佢玩。

重有呢,當日新聞稿一早講左繼續會係中國玩落去

唔係你覺得佢會同大陸合作都出 6p?

http://v.youku.com/v_show/id_XMTQ2MjI4NjEyNA==.html 你自己睇下個鬼佬幾撚開心講匪語? 要提大陸仔 "一直都在" 三次。

“我已經來中國兩年多,我的中文還是一般般。可是我的小伙伴告訴我,沒關係主要看氣質。最近,有很多關於Google的討論,不要激動,我們一直都在,一直都在,一直都在,重要的事情說三遍。Google陪伴很多中國企業成長,並幫助他們將品牌拓展到了世界,我們的合作夥伴已經在全國多個城市,開設了Google AdWords體驗中心,影響了數千家中國企業的互聯網之路。比如說Google文化學院,通過和本地博物館合作,將中國的文化傳播到了世界各地。中國很美,我和我的家人都愛上了這裡的生活。我的太太喜歡上了書法,兩個孩子最近開始熱衷齊天大聖。在猴年,我希望可以實現兩個願望,第一,將更多數字化理念引入中國,並向世界介紹中國;第二,帶我的家人去更多地方旅行,等天氣暖和了,我們想去黃山看看。”

“給大家拜年了,祝大家猴年大吉。

我就勸你唔好在係台灣坐啦
算喇 潛返水 好難睇
阿共仔

其實追performance 追數字個d 人, 我睇唔到原因買android

追求民主自由既人會揀ANDROID
鍾意同支持共產黨既人會揀IOS

Apple係美國公司,android 有好多都係大陸公司

我講左咩自行參透

Android 都係美國公司
唔同在於Google唔會同共狗合作

Apple 會
btw Apple 話香港係中國一部分, 睇黎ifandog都好同意

Google pixel 6p係咩同咩公司合作?
果間公司老闆又有咩背景?
之前有無send 用户資料返中國先例?

Google似玩左華為多啲,當初華為想靠google打入美國,點知Google冇幫手。

自從華為出左 Nexus, Google 正式幫大陸機打出國際.
家下全世界都有華為, OPPO, ZTE. 我公司 d 韓妹都買埋埋話大陸機幾好幾抵. 我話大陸機有監控佢地就 WFC.

MOTO 又係大陸機, 家下全部玩割候要殺晒所有中低價市場. 最後咪得返高價一兩間同其他大陸仔天下.

你知道普通人買電話係玩幾年, 個個係兩三年貪平玩大陸機. 正常廠商現金流斷左就玩完. 呢 d 靠燒錢對成個市場有害無益.

呢招係google nexus玩先

追求民主自由既人會揀ANDROID
鍾意同支持共產黨既人會揀IOS

Apple係美國公司,android 有好多都係大陸公司

我講左咩自行參透

Android 都係美國公司
唔同在於Google唔會同共狗合作

Apple 會
btw Apple 話香港係中國一部分, 睇黎ifandog都好同意

Google pixel 6p係咩同咩公司合作?
果間公司老闆又有咩背景?
之前有無send 用户資料返中國先例?

Google似玩左華為多啲,當初華為想靠google打入美國,點知Google冇幫手。

自從華為出左 Nexus, Google 正式幫大陸機打出國際.
家下全世界都有華為, OPPO, ZTE. 我公司 d 韓妹都買埋埋話大陸機幾好幾抵. 我話大陸機有監控佢地就 WFC.

MOTO 又係大陸機, 家下全部玩割候要殺晒所有中低價市場. 最後咪得返高價一兩間同其他大陸仔天下.

你知道普通人買電話係玩幾年, 個個係兩三年貪平玩大陸機. 正常廠商現金流斷左就玩完. 呢 d 靠燒錢對成個市場有害無益.

呢招係google nexus玩先

我想講係 6P 果部 .. NS GN 我都用過 ..
我唔知係咪打手公司來來去去就係果幾招.
我自己都係用OnePlus 2,用左差唔多兩年。Oneplus性價比最高兼個軟件做得非常好,但係有一點就係Oneplus會好快遺忘舊機嘅用戶,淨係幫最新嘅旗艦機更新。不過都有好多ROM support,可以自己flash。
我自己都係用OnePlus 2,用左差唔多兩年。Oneplus性價比最高兼個軟件做得非常好,但係有一點就係Oneplus會好快遺忘舊機嘅用戶,淨係幫最新嘅旗艦機更新。不過都有好多ROM support,可以自己flash。

跟本係d廠將android改到鬼五馬六又堆ram堆cpu

當中最垃圾係touchwiz同miui, 用原生android果d機全部都係好評

跟本係d廠將android改到鬼五馬六又堆ram堆cpu

當中最垃圾係touchwiz同miui, 用原生android果d機全部都係好評

講起就嬲,touchwiz同miui呢啲次貨android 又慢又多無謂嘅垃圾,外觀仲要好撚核突,完全破壞左pure android 果種simple design 嘅aesthetic
扼下啲盲毛以為個系統係佢地創造出黎咁滯,有少少常識真係當堂嚇一跳呀
唔爆先講
睇呢d test 真係得啖笑, 有幾可會咁用部機法?
根本而家手機速度已經唔係問題,比較既野根本好個人化 os, camera, mon等
話偷data 既又係得啖笑, 根本全世界都偷緊 只係有無比人發現咁解(經過上次美國單野已經知道無國家係信得過)
利申:雙修
睇呢d test 真係得啖笑, 有幾可會咁用部機法?
根本而家手機速度已經唔係問題,比較既野根本好個人化 os, camera, mon等
話偷data 既又係得啖笑, 根本全世界都偷緊 只係有無比人發現咁解(經過上次美國單野已經知道無國家係信得過)
利申:雙修

因為現實使用會仲嚴重
因為你唔會開完個apps就轉
你會用幾分鐘,所以仲食ram,而三星連咁都handle唔到莫講話實際使用
An俠logic真係得啖笑
Ran四分鐘片又唔公平
Ran30秒片又唔公平
到依家唔ran片都唔公平
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞