新砌女,用唔到usb裝windows10

153 回覆
3 Like 11 Dislike
間間廠都有定期換ram chip 係咪同所有ram牌子割?
唔好勞氣,最後換左ram cosair rgb pro 開心使用中
過兩日重新再試下裝先,唔得就搵佢上門收機搞
Btw,唔該曬咁多位巴打
有無超到條Ram?我昨日都買咗3700X,我係X570板,今日裝windows中途失敗,跟住Error code搵,發現可能係ram問題,於是唔開XMP結果成功咗!
點解唔可以開xmp?
ram model ?
我同你唔一樣,我連boot up from usb都唔得
你既case壞ram多
我部舊機i5-4670都讀到壞乜ram丫,巴打我真係撞ram
我都想知,其實跟Error code搵解決方法時,都只係有人分享換ram slot或插單ram,結果我估關ram事,一off咗XMP就裝到,裝完就開返,順利用得!
你係遇正某個批次既ram chip同imc水土不服問題
因為我上adata官網睇到d10 d50 d60 adata官方都有為amd imc做調整 冇出新系列
舊款Ram,以前用6代Intel時買的,初初計劃換3700X時都擔心用唔到。
https://www.teamgroupinc.com/tw/product/vulcan-ddr4
未即係撞ram囉,你用第二個表達方式
你喺邊度關xmp?
mb model ?
就咁補差價?
adata ram咁多年都沒進步過
幾年前
ASROCK AB350M Pro4
ADATA 8GB 2400 x2

冇事 好順

睇人品
ADATA呢排D RAM 真係好伏
SpecTek DIE
我就係個post 既樓豬, 我估應該真係adata ram 出事,雖然最後換返比我第二款ram都係adata。 但adata出事既機會好高。
係咪打比法奧就會上門收機?
之後再加錢換ram就搞掂?
我係經whatsapp 聯絡再作收機既安排,
加錢係因為佢地換左同一款但多左RGB版本黎,所以加錢。唔係換RAM 既手續費黎。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞