新砌女,用唔到usb裝windows10

153 回覆
3 Like 11 Dislike
試下reconnect HDD cable
有幾多個HDD? 獨立試試
一樣情況,都係裝唔到window
Ching試吓行一條RAM先 如果唔得就行第二條兩條都唔得就應該唔關RAM事
amd 都係 no 住先....
有機會係呢隻SSD有問題 唔可以順利download到win10

你試吓重新再裝多次SSD 不論m.2定SATA都要重新下,之後如果都啊得唔得就將隻window download 去hard disk 睇下得唔得。
如果hard disk 得即係你個SSD有問題 ! 到時再攞去代理換,希望幫到你
安裝window 卡係window logo 一去不返
https://lih.kg/2063600

呢個師兄嘅情況同你一樣 佢最後結論係ram同底板不相容唔知幫唔幫到你
師兄,我無野可以教到你啊,我情況係一換完Ram 就可以正常安裝
你有無用harddisk/SSD 我早排3900整新機又係咁 2日內重裝windows 安裝windows過10次
重裝CPU同heatsink
自己砌定搵人砌
自己砌
我係有M.2 ssd
問題係用唔到usb boot up,而我用過一個有windows7 既hdd係入到windows
有個好舊既DVD rom 但bios認唔到
用過哂所有port 幾款唔同既usb 2.0.3.0都唔得
bios 方面用過 legacy uefi都係唔得
所有硬件逐樣試過都冇幫助
ADATA Ram 呢期好伏咁
大家都覺ram係有問題?
CPU有冇搽散熱糕膏?
我知錯啦,真係ram問題,借左朋友條team 4gb一入就入到,我想問有冇得攞返去中x田換?
amd 同 ram 冇再唔夾係邊個講!捉佢出黎!
真係好感激各位
連登有愛
樓豬係邊到買?我個情況好似同你一樣
唔知有冇得換ram
咩係rma
自己砌
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞