CRE 2020討論區 (3)

1001 回覆
3 Like 20 Dislike
首先計左各球類使用既Hours ,再搵上各球類既各男生女生既人數。
佢d題目都係圍繞依個方向
有d 題目會講各球類每小時既租用收費,然後要你搵返每人既平均成本,
依條好煩 要搵佢地既Hours 乘返收費,再除總人數
有d又叫你搵月份既變化
男女比例,浪費左好多時間
本身無咩興趣做公務員,見有d大學同學fail左,就裸考(基本法除外)睇下自己能力,Fail左就算
前面條女好大波 俾佢擾咗敵
坑口?
sameaptitude大半都係靠撞
幾時知結果,同埋係咪email通知
寄比你,一個月內通知但上次好似最尾一日先寄出,即係可能要下個月10幾號先有
有無師兄講下blt難唔難
個人認為算中間
我冇咩點睇過,半裸考預自己得6成分
但唔熟書真係會衰係某啲字眼上
有啲題目出得好偏,睇都冇睇過
(我冇溫過先啱)
但唔好諗住睇網上啲精華etc. 睇完都冇咩大幫助
真係要睇本基本法
唔會係80%啦
識人次前成6-7題冇做到空白咗都Pass
點解今次咁少人講,之前都會爆哂
想講多少少比未考嘅巴絲聽

我見上面有唔少人都做唔切
Aptitude 基本上我諗都冇咩可能做得哂
但係中英文可以比少少技巧
因為我做兩份都夠時間

簡單啲講就係唔好順住份卷做 (apt都係)

中英文一開卷都有好大段閱讀理解 (太浪費時間去讀,講緊你要一分鐘內做到一題)
我建議係唔好做住,飛去後面做哂啲找錯處同Rephrase 先,因為有啲題目係一睇就識,可以幫你賺返啲時間,到最後先快讀佢篇嘢。

當然上面呢個方法係都幾考你個語文底同能力。如果自問個底麻麻地就可能會相反浪費時間。
其實洗鬼技巧咩 cre正常大學生hea做中英都2啦
無2嗰啲自己去驗下智商 考完dse入埋大學點會咁廢
純粹見咁多人話做唔哂分享下點做快啲
Sorry 唔係話你
只係想講Apt test都話難啲 中英基本野
Apt真係要時間做
題題都要計要諗
有咩可能分半鐘一題

但係中英文有啲題目真係當人On9
完全無腦搵到答案

然後我識一個大陸仔中文 F
F又真係誇張 1都無
其實次次都係咁上下,
預你識少少,其他鳩估下咁
聽佢吹啦,我上次考,剩係識十題左右,其他鳩撞咪又係pass
懷疑果班冇去考過
我以為17號仲有添
原來一星期考哂全世界
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞