CRE 2020討論區 (3)

1001 回覆
3 Like 20 Dislike
識人asso升city,佢考1FF
另一個top up 就 11P
想問下如果唔見左cre既成績有冇得打去拎返?
想拎返基本法個成績
https://www.csb.gov.hk/tc_chi/recruit/cre/files/common/Dec_2016_FAQ_Chi.pdf

問 37 : 我遺失了綜合招聘考試/基本法測試的成績通知書,可否要求獲補發另一成績通知書?

答 37 : 你可以書面 (地址:香港添馬添美道 2 號政府總部西翼 7 樓 718 室) 或電郵形式 (電郵地址:csbcseu@csb.gov.hk ) 向公務員考試組提出申請。
唔該哂巴打
點解仲未收到成績
快啲打電話/email去問下
之前朋友叫一齊報報左,
中間有買中英APT test 書,
靜係睇哂APT test ge 書,
中英係最後一日先簡略睇左睇,

考完都覺得中文應該有2,
英文就一半半,
APT test 真係有8-10條係撞, 因為最尾報時仲有5分鐘果陣仲有10條無做,
所以夾硬撞左先, 考完都覺得APT 應該FAIL架啦,,

但結果又真係估佢唔倒,
22p
結論:APT 真係幾靠運氣, 中英要睇時間同SKILL,

好啦,考倒CRE又點樣呢?
本身得TOPUP GE DEGREE, 想入政府應該好易被西走
其實考完有咩用
利申:22P
多張住址證明
冇用除非你識人 講明你夠資格in就收 (≧ω≦)/
要考得呢個傻閪試既中英文已經代表唔係啲勁人
你又岩
政府工都一樣係靠關係㗎
我見上面話要識人 考呢個試就唔係勁人
呢個政府用人唯親到咁,你話冇人走後門靠關係入去我打死都唔信,而家枱面上可能仲會扮公平公開公正,過多幾年可能連扮都都費事扮比香港人睇
內定果d係人工十萬以上既grade,仲要得1,2個位果d
普通果d唔會有
Basic law得67分
中文就1...
pass Eng 2.
係咪要考過哂?
到時show supporting分兩封信好核突
有咩問題?
我都要考第3次啦,差blt未100
你考第2次冇full cert咁點
APT要合格原來要咁高分? 4x分都肥?
真係要過50分先合格到?
Check左卷?你幾多分
43分 send email問佢的
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞