我整左隻game係Steam上左架 但身邊啲人叫我打份工算

1001 回覆
6037 Like 40 Dislike
樓主好勁

國戰game?
野唔多講。買左
我都試過睇utube 學係unity 整td, 先發現indie 呢條唔一d 都唔易,加油巴打,weekend 睇
睇到眼濕濕,中學果陣一直都想寫隻game 試過整下文字冒險game
直到讀u由year1一路爛grade到year3 開始懷疑自己係咪冇天份,宜家連第時翻咩工都唔知
好羨慕樓主有能力有夢想有堅持,自己就一事無成
叫大J幫手玩吓
好勁絕對支持!
你自己冇勇氣追夢 都唔使撥人冷水
睇到眼濕濕
樓主你要繼續加油啊
噢 原來係咁
但唔講後面牽涉到d商業 版權既野
我一心都係希望樓主可以做到lf2果種全球都識既名氣
樓豬加油!!!
支持樓主,咁俾心機整好一隻game
我興趣都係寫game
不過做咗兩年嘢,最多都係有時間時研究下某啲game嘅function點寫
連以前做assignment同FYP寫嘅game都冇拎返出嚟revamp
好嘅係份工都係做Unity相關
加油
呢個真,大J性格極高機率應承幫手宣傳下, 話唔定可以吸引台仔玩
每間初創背後都係一堆funding佬
單單淨係夢想就已經抵買
已買 樓主加油
香港人通常驚害到人所以俾意見你都係建議你行條平平穩穩既路 所以明白就好了 就算fail左都係經驗
有冇其他渠道買 game
好似有啲 game 喺 kickstarter 到搞
俾五十蚊,有廿五蚊係 steam 同美國收咗
唔係太爽
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞