做緊/考緊 政府 ws/aiow/acw/to/so/absi 入黎(17)願offer god 歸大家

1001 回覆
6 Like 13 Dislike
公開招聘幾時轉又唔知,但係就吹今年7月會開。。。
我唔係四大既人,但我覺得一兩年開一次既board。會唔會為左轉open recruitment而提早一年開啊??
正常如果要轉都係原定下次開board時轉埋。
個人認為疫情都冇推遲*好多*請人節奏,因為原本退休果班人都冇推遲左退休。
早D派彩,只係早D第一批人入去。後面果D都係要等新位開同有人退休先fill位。

***戴返頭盔先,只係個人諗法。有錯唔負責。
點解係下個月??
HYD AIOW board兩年先開一次,呢水waiting起碼用到下年7月。未收到 offer ,仲有一年機會
公開招聘幾時轉又唔知,但係就吹今年7月會開。。。
我唔係四大既人,但我覺得一兩年開一次既board。會唔會為左轉open recruitment而提早一年開啊??
正常如果要轉都係原定下次開board時轉埋。
個人認為疫情都冇推遲*好多*請人節奏,因為原本退休果班人都冇推遲左退休。
早D派彩,只係早D第一批人入去。後面果D都係要等新位開同有人退休先fill位。

***戴返頭盔先,只係個人諗法。有錯唔負責。
Offer god
師兄 雖然見工都睇彩數
但係自己做開一範既到好 其他咩都唔識都好Interview 點都要準備下
依到大把師兄都有教路
IN hyd 咪溫下 落石屎 馬路STANDARD DRAWING
IN 水記咪睇 MANUAL OF MAINLAYING PRACTICE
你做老闆都唔想下下請個咩都唔岩自己既員工
而且依家唔係有手大腳就請同學歷膨脹既時期 要入就快D入
星期日拜拜housing offer god
有無巴絲知邊個部門AI升I / aiow升iow最快?

利申:做緊某部門AI,我個field升I最快都要7年,平均10年😭
我當年約2星期,但睇部門
平均十年已經好快
Offer god
出面都唔少ai 做到頂頭槌都未升到I ,政府入面10年升到I 咪算好
人好賤格,當升左幾年後,就想上多級
當年技工就話Ws2就夠
到Ws2幾年後就話升到AI就夠
到AI幾年後又想升到I就夠
同埋我做左廿年野,唔似你地咁後生。
巴打做左廿年既話
都好明白政府點玩
有料又陪玩又多參加活動既
就最快
係呢個post討論要幾耐先升,快唔快係哂氣
冇一位巴打答到你
入左官場官運同際遇最影響
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞