[懷舊年經] 仲有冇手足想玩RO仙境傳說私服?? (2)

994 回覆
19 Like 5 Dislike
想入幫會 新手 爬左好耐文先發現樓上有人講巴哈唔合時...
可以去主城左下/去中央水池左下間房

大暴雨有cd
要用奧義補刀
暴雨我唔係太熟唔知頂裝係點
應該都係所有+遠攻同atk嘅都塞哂上身就得
我玩開殘響

我暫時d裝係
時間頭冠 插封齊
柯耳神木
自動B甲 模組插技延+魔攻+魅影念咒/殘響 插高級紅色胡椒卡/滅絕古埃及王卡
啟封古代笛/奧菲路琴 插1戰死鴨卡+1變異白騎卡/ 2戰死鴨卡
聖騎盾+變異白騎卡/畢尤卡
時光超越者披 插希爾梅茲的幻影卡
時光超越者鞋 插墮落大神官卡
善意藍寶石飾*2 插唱歌貝爾卡+演奏貝爾卡
服飾石=改良石*3
披石冇錢買
全套殘響影子+詩人盾+影子魔力甲+影子魔力鞋

頂裝應該係
時間頭冠 插齊爾
柯耳神木 or 暴徒插齊爾 (詩人唔洗雙齊 雞先要)
自動B甲 模組插技延+魔攻+魅影念咒 插高級紅色胡椒卡/滅絕古埃及王卡
啟封古代笛/奧菲路琴 插1戰死鴨卡+1變異白騎卡/ 2戰死鴨卡
聖騎盾+變異白騎卡/畢尤卡
時光智斗(附魔15%技延) 插希爾梅茲的幻影卡
時光智鞋(暴走魔力+魔力) 插墮落大神官卡
服飾石=詩舞II石全套
全套殘響影子+詩人盾+影子魔力甲+影子魔力鞋

新手冇乜錢嘅話可以
時間頭冠 插屬傷卡/闇魔導師卡
柯耳神木 or 新浪潮眼鏡
自動B甲 模組插技魔攻+殘響 插幻影夢魘卡
奧菲路琴 插1戰死鴨卡+魔法種族破防套卡 2戰死鴨卡
巴盾+魔法種族破防套卡
幻象B披 插任一屬傷+30小怪卡
時光智鞋(暴走魔力+魔力) 插滅絕木乃伊犬卡
服飾石=有錢先搞 改良易買/收啲
影子殘響手套+詩人盾優先 其他有錢先算

基本上法系王卡都一樣 係飾同武器唔同

但其實新手唔建議玩殘響or even任何對技延有需求嘅職
不過都可以試下但冇技延嘅話落差感好大
大暴雨除咗王卡之外啲裝好平 冇乜人玩
個個走哂去玩殘響 炒到貴哂

延伸閱讀

【心得】【法系通用配裝邏輯】- 2020/03/30
https://forum.gamer.com.tw/C.php?bsn=04212&snA=424358

配卡可以參考#2
https://m.gamer.com.tw/forum/C.php?bsn=04212&snA=425152&bpage=1&ltype=

TWRO/KRO卡片效果總覽 (打keyword慢慢揾)
http://carzyrabbiteo.com/bbs/forum.php?mod=viewthread&tid=324&highlight=%E5%8D%A1%E7%89%87
想玩咩職
開始緊法忍 我等陣密邊個入會? 見你地好似掛緊機
開chatroom就有人理咖啦
咁我夜D開 THX巴打
好詳細但舞者要雙齊爾詩人唔洗咁on9
因為詩人有布箂奇之詩
天生少30%技延
但舞女有-sp同魔攻buff
所以土豪玩舞會勁過詩人
外國ser 有冇人玩
但用詩人可以用柯耳套 個加成應該高過暴徒
可能此消彼長詩人同舞者差唔多?
其實都係差唔多
但。。
舞女正咁多
你岩
Pushhhhhhh
打副本俾人打到技都出唔到
其實我想問下個ser係咪唔r人帶唔課金就冇得玩?

why say so
我自己開咗隻新咒術都升到lv
如果要人帶先升到嘅話我地班老嘢當初係點開荒
up到200冇野好做
咩副都打唔過
咪話冇裝同1lv冇分別
玩咩職啊您
比啲advice您
入咗會未
入左啦
浪姬舞者
打幽靈皇宮整黃土武先
之後就整戰死頭同時光鞋
啊 您有問題又唔公會頻問
問過幾次冇人理
幾時啊 您叫咩名 兔?
大暴雨
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞