[懷舊年經] 仲有冇手足想玩RO仙境傳說私服?? (2)

994 回覆
19 Like 5 Dislike
食地肯鬥秒
想玩,但係...與伺服器斷線既
原來要連線開通,自膠
想入會就tg我
你地有咩辦法打魔法怪...下下都頂唔到兩野
同佢鬥換血? 魔物要塞果d 放魔法石像超煩
佢出手前秒佢 無其他方法
百矛神教? 垃圾
淨係單單要張魔劍卡已經講緊6000p
真係新手入門職? 答案係錯呀
招死人百矛又唔食暴擊 只要你秒唔到佢地 啲怪敏升 你就只好坐係到等佢敏升完 如果唔係 你就一定要皮里思寵 但只皮寵又成1500p 貴到呢 仲要得果秒5
加上呢期個個玩百矛 啲百矛裝貴到上天
所以百矛係垃圾
可能你會問我 咁你有咩高見?

巴打 明白嘅 唔好睇百矛教嘅人講嘅野囉 Quit 百矛教囉 你成日都會見到我㗎btw 因為我有好多時間喺度反百矛教btw 巴打 我比一個建議你 唔鍾意quit左百矛教佢 得唔得 o唔ok?

唔玩百矛可以玩咩? 當然係加入我十字斬首者既行列 但唔係玩果招十字斬 而係我心震神教
可能你會睇到有張介紹圖玩百矛打1200萬傷 好勁 但我可以話你知 心震係可以打到2500萬 係仲勁呀
所以請加入我心震神教
玩心震有咩好處
1. 唔洗用魔劍呀
2. 本身招技係無視防禦
3. 招技食暴擊 唔怕敏升打唔中
4. 遠攻黎 食埋遠傷
壞處得一個 係單體技 但係
我心震神教只打王 啲小怪留返比啲百矛廢教慢慢打
(秒7到清小怪唔難)

加入心震神教好簡單就秒7到 用新手速練裝就得 唔似百矛只做到秒5

依家教你心震神教既入門新手裝
因為心震有2秒既技延 所以技延要-93
睇落好似好難 但其實好易
頭上:+11時間頭5%(final裝 附魔慢慢搞 最貴呢件 )
身:幻覺A甲(附技延/射手x2)15%
武:新手速練短劍(刺果把)15%
武:4洞短劍(污染浪人卡x4)
斗:幻覺B翼(附暴擊x2/完全抵抗)10%
鞋:時光幸鞋
飾:死塔套飾2件+混沌服事卡 5+4=9%(第二貴呢件 但問下公會既人可能會送比你 但就垃圾附魔)
職業石:十字刺II石(用新手速練活動附)15%
影子:新手速練影子15%
新毒:狂笑之毒 10%
頭上同飾都加埋100p就整到(但冇附魔)
有無啲新手都跟得上去裝~好難跟下

利申 睇完想棄百矛玩心震
唔刷點整裝 我都刷緊
除左時間頭同死塔飾 其他都係新手速練活動既裝黎 有幾難
時間頭已經無咩可能
時間頭可以去market買 20p樓下就有一個 5個就整到 有幾難
時頭加死塔飾加埋就 10%技延 本來set裝就-94技延 目標只係-93 真係1p都冇既 整遊行帽子囉 沖到去+6 (-6%)同整發怒的嘴(-3%) 加埋9%剛剛好 93後延
百矛要魔劍你係咪搞笑
到底有冇望過新手有咩裝
仲講咩時間頭
仲難整過戰死
你用新手套打秒幾,幾多傷
點解唔講埋
百矛唔用魔劍點增傷?
一路玩落去就會用到魔劍
但心震就唔洗啦
如果你講附魔既話 時頭一定難過戰死
但如果整件空裝出黎 我覺得戰死難過時頭
因為整戰死頭啲材料冇人賣 要自己去打 同掉落率唔高
相反時頭只要5個封時冠就整到 仲要有人賣封冠加上唔係貴
如果你係都計靠自己打野整嘅話 時頭係難整過戰死
新手套係做到秒7 計左比你 加埋係夠93後延 想知打幾多傷呀 自己整返套囉
"新手"百矛點會要魔劍
秒5,100萬傷,打基礎野已經好夠
同埋當你玩到去要魔劍點解會冇6000P ?
收唔到白金槍既亂馬都打緊200萬

百矛戰死頭新手裝夠做右4
最多右2死幾次
戰死打料都係打武器,隨便打都可以整到件裝

打到右4當你賤賣2P
要賺張魔劍有何難?
最少百矛係夠打基本野
同埋我睇唔到有任何換魔劍既需要
仲有一樣野喎新手玩刺入黎10個有10個都叫佢玩十字斬
點解你講到心震咁易起手又唔見有人教佢玩心震?
不如咁~大家計哂新手要用幾p打到200萬

咁樣唔洗嘈又可以證明真係邊個抵玩啲

Btw 有咩好比,各有所好,無話邊個抵玩啲
真係唔明你地有咩好比

百矛又話新手好起手,心震又話易起手!
但所有依啲職都係自私既職黎!!!
玩ro玩到單刷唔好玩單機驚?

相反皇家就唔同!!!
玩皇家有咩好?
1. 團體
2.信仰
3.忠誠
每個團都要皇家行前!唔係點頂?

皇家既定位雖然唔係打手!但幫大家融入遊戲!
拉近人與人之間既關係!
最重要係咩?做便當囉~玩ro唔做便當點生存?
當初玩ro個初玩皇家!識左騎王青蛙,同佢拉好關係,之後比左5萬p我!加埋我自己儲落既500p,整左套機器人裝,立即風山水起~有咩爽得過咁?
係冇咩好比
但好話唔好聽教人行錯路就唔要得
兜左個圈玩出黎連個副本都打唔過
咩十字斬之流個D唔該認真檢討下
有流派可以直接新手裝配個頭就起到手
就唔好教人玩套成身都要P既流派
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞