【街頭策略|集思廣益】A:「你唔出係咪當手足condom?」B:「吓,你出係咪想送頭??」

90 回覆
66 Like 3 Dislike
我都一直諗緊呢個問題
但永遠都係無答案
唔錯
未有想法,留名
That will blow over, and also give us insights, we must dig in and survive first
push
p
樓主呢篇文分析得好好對正而家現況,又俾到更多insight

可惜冇咩人睇建議擇日再Po
好文,推
支持樓主
唔似某乞衣, 嘲笑完又唔解釋唔建議, 一副高高在上眾一皆醉
Push
我都係一個出去前會做計劃嘅人,
每次都有plan敗走路線, 由比人圍嗰一刻已經輸咗, 唔明要守黎做乜,例如大街
有好多人都接受唔到而死都要叫人留, 但係目的係乜?
點解唔可以退?點解唔可以走去其他位令對家要重新部署?Be water
所謂衝又咪上前開摭,人都唔敢打仲話衝
我反而想睇下有關 光譜改變既野

例如 因咩條件或者事 觸發而令光譜產生改變

可以既話 希望文章唔只包括黃營
所以我認為現時嘅策略唔係撼動政權,而係加強/深化同路人嘅意志,簡單黎講鬥長命

呢個唔係送頭論,唔係叫人唔好出,反而係叫人出,不過係做文宣,做宣傳戰

要加強同路人意志,一靠行動keep住溫度(和理非遊行又好,隨街播歌播文宣整連儂牆又好),二靠思想武裝,睇多d史文哲理,搵返抗爭嘅原因,將原本情緒抗爭內化返做思想同意識形態抗爭
pish
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞