IT討論區(85) 夏天一到,IT狗部就會特別酸臭,生人勿近

1001 回覆
4 Like 6 Dislike
貨倉佬>讀OU>code狗
知道
有無機會interview?
想問本身有bachelor但讀文科
但一路自己有玩開code
所以都搵到p工
用job exp 報master 應該可行?
yes work exp is important
有同事讀唔關事HD, 有 ugc it degree 收
master 應該更易收, 好似係
用C++寫networking本身就係錯
master好似好貴
city 同 poly 12萬左右
如果fellowship scheme 批
每年只比42100
1年讀完 = 42100
2年讀完 = 84200
屌 搞清楚自己既project requirement
你呢個requirement係要快速寫完 咁仲理啲咩best practice 求鳩其拎個自己最熟既方案啦
追求完美更加係on9
人地一個ban車埋你 你段好靚好易main好撚快既code就玩完了
最撚憎啲project management完美派
同路
讀商科都做左p仔年半
都想補翻個master
有無喺JobsDB upload份CV? 正常Upload完點都有啲恨開單嘅Agent搵你
恨開單嘅垃圾就多Agent
lm
雖然我係垃圾, 但再垃圾都唔會幫襯佢地搵啲閪工啦
我只係想話如果佢有Upload CV, 但連Agent狗都唔搵佢, 咁可能係佢份CV出咗啲問題
都唔係喎
要好似COBOL咁難main先易搵食
人地係成個methodology ban
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞