Trump份稿我覺得最正係尾段,睇到眼濕濕

338 回覆
3149 Like 16 Dislike
睇幾句嘢唔使10秒都懶
最撚癲嘅係唔洗睇稿
pence 又係 可以輕鬆講1hr
係唔係佢地自己寫都好 個feel發自肺腑好多
請出招
天開眼,流淚。
有讀稿機
I know
你對比返HK d level先啦
起碼你唔會覺得佢要係咁pause係咁望
97年6月30日至7月1日凌晨都係落雨
S
我無咩感覺..
我而我係對班農d好撚激昂既speech有感覺
琴晚同97個晚一樣又係落好大雨
爭在未幫我哋講埋香港獨立我哋到時獨立宣言都要有返咁上下靚先得
Push
The people of Hong Kong felt simultaneously proud of their Chinese heritage and their unique Hong Kong identity.
呢句明顯文人多大話wor,之前有位巴打比左篇publication得4%係支持
某國人喺壽司店:
唔想食生嘅,可唔可以整熟佢?
有冇類似第一張
不過兩枝旗係喺桿頂嘅相
喺google好難搵…
看不懂,只睇懂英文字母,段野說甚麼?
唔了解香港既人寫唔出呢啲野, 個寫手可能係香港生活過,甚至係香港人
查字典啦廢柴 簡單幾句英文都唔識
這個網站讓人可以查找重要政治人物的演講原文稿。 這是昨晚Trump的演講稿全文:

https://www.rev.com/blog/transcripts/donald-trump-press-conference-transcript-on-china-hong-kong-and-the-who
真心
寫稿果條友好勁

一句吉中曬絕大多數見證香港既人既心深處
當年好多人真心以為50年之間,中國會向好果面進步
以為係佢地慢慢似香港,而唔係香港倒退返。
this is so damn true.

寫依篇稿嘅人好了解香港發展脈絡
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞