Trump份稿我覺得最正係尾段,睇到眼濕濕

338 回覆
3149 Like 16 Dislike
又浪費左個acc
google有大概個樣炸
我係華人,係香港人,唔係中國人
我估佢係想學新加坡嗰種方式
獨裁主義下既開放型經濟體
但當年全面開放會俾外資極速侵略
所以借香港嚟俾外資慢慢進入中國
最後可以完全開放
可惜既係黨嗰種呈強自大會引致其他國家睇唔過眼
44歲 完全明白當中的感情 比支那欺騙
天琦
佢只係想經濟嗰方面only
獨裁依舊
人地歐美讀書學辯論演說係基本野,唔似得我地覺得搵唔到食唔學睇下香港大陸班閪官講野都冇靈魂既
美國人都睇得清既野,唔知仲有冇賤登仔覺得販民會唔知呢啲野呀嗱賤登仔肯信販民係別有用心撚化香港人30年未?
有冇全文?
請問一下
Hong Kong was a glimpse into China’s future
glimpse 係咪好少咁用
我用oxfordlearnersdictionaries.com 查到

1.a short experience of something that helps you to understand it

2.a sight of somebody/something for a very short time, when you do not see the person or thing completely

唯一比較合理係其他網見到 3.微光

咁用glimpse會唔會有問題?
sor , 由 day 0 開始對支那完全無期望過
所以呢番話無任何感覺
2008連登仔上晒腦我真係覺得共產黨更恐佈
2008連登仔
push
中國未來的一瞥

民族自強 唯一出路
咁事實當年中共係sell軟實力,08京奧就國家實力,四川地震就民族感情,唔係刁種上真係會慢慢人心回歸
屌你連登有大陸閪呀
Hong Kong was a glimpse into China’s future, not that Hong Kong would grow into a reflection of China’s past.
Days of Future Past 後生磁力王:
“Instead I give you a glimpse of the devastation my race can unleash upon your's.”
英文都唔想學就學人光復香港?
依句就應該係用緊第2個meaning
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞