新垣結衣 ( 號外 ) 痴線佬東京尋根之旅

1001 回覆
204 Like 8 Dislike
大家好 今次由我呢個不明路人痴線佬帶你地遊歷東京

由於路人既語言能力同攝影技巧,構圖都好屎

所以當你睇唔明我打乜或者影到1999時 請勿見怪

===此post應該多圖 用數據者請留意自己荷包===

好多人都知我去 希望唔好開我朵

順便留返個名先

--------------------序--------------------

路人本身已經幾中意日本 上年聖誕睇埋逃恥即刻中埋結衣bb毒

之後就買左好撚多bb代言既十六茶 又入左CD 月曆

有日突然有個念頭 不如直接去日本買bb既野 順便去埋東京朝聖

路人份人比較單純 想做既野就想即刻做

跟住個晚就直接買搶左Express既平機票

其實路人咁多年來都未去過東京 淨係去過沖繩大阪等地

同埋自己語言能力弱 自學日文只係學到基本幾句

加上今次大多時間都係毒撚遊 所以難免會擔心第一次去會唔會雞同鴨講

好啦都係唔廢up咁多 睇圖最實際
--------------------第一日--------------------

個日搭朝早機 7點就到左機場周圍fing

由於一早網上check in左 路人又得個背囊冇野寄艙

所以走左去歎早餐 見佢塊版話班機係T2

斯斯然由T1行去T2離境 再搭返無人車去T1

一落架車諗住睇多次確認邊一個閘口

仆街final call 拿拿聲狗衝過去閘口登機 幾驚遲左會比人屌

發覺上左接駁巴士後真係有成村人等我

點知上左車後 一路望住d港豬遲到 一路呆企左四五個字

企隔離個2條港女唔識用日本sim卡 係咁屌個公司又盛

仲要入左張日本sim之後問 點解依家收唔到4G既?

心諗

今次搭A320舊機 對飛機冇乜認識

坐窗口位 好q迫

見到UO本fashion雜誌諗住搵下有冇雪肌精

點知真係有 不過冇bb

通常起飛後個個人都係影下個窗 我都唔例外

隔離條友心諗 雲有乜鳩好影

好囉 溫下日文得未 但其實效率極低

呢個冇記錯應該係日本某沙灘

雖然check過天氣 頭一日係會落雨 但個心都係唔撚信

點知一飛低過雲就落狗屎

第一次去成田 感覺個機場都唔係好大

不過裝修都唔差既

都係個句 冇帶行李真係好方便

唔使係個迴轉壽司前面等佢嘔出黎

出左去之後去問下metro pass邊度有得買

俾人老點完一輪之後先知原來個優惠一早完撚左

唯有死死氣去買Narita スカイアクセス 特急

屌掛住問野miss左班車

要等多半粒鐘

求其係隔離個family mart買野食醫肚

三文魚飯團同埋大面架純代言既熱茶

舊魚唔算大 但漬過所以食到尾好鹹

等車時乜都影下

呢架係貴個d 半個鐘到市區 但貴成倍

呢架先係我既

傳統日本metro車廂

對面個日本學生妹真係好撚正

沿途都係農田

速影櫻花

搭左過去東銀座站 再轉車去中目黑影夜櫻

Lm
留名
留名待睇
路人巴你幾時去嘅 ?
驚見到自己
留名
lm先
留名
metro pass? 你係咪想買任搭地鐵個D pass
係1/F 京成巴士 counter 有
留名
留名支持
第一頁!

支持路人巴
第一頁!

支持路人巴

路人巴你幾時去嘅 ?
驚見到自己

留名睇侵
留個名
支持
支持

支持痴線佬路人
留名
支持你
支持

支持痴線佬路人

g持
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞