新垣結衣 ( 號外 ) 痴線佬東京尋根之旅

1001 回覆
204 Like 8 Dislike
可以話銀座好似銅鑼灣咁

好多百貨公司同成棟既餐廳

之後用左成半個鐘係四個角落影下相

個個行人都望住路人烏低身gut個屎忽係度影

用把啫都擋唔到雨粉

不過感覺幾夢幻

發現精力飲料X

去到好多舖都收左皮 同埋全部都係買唔起既貨色

搵唔到Kose

根本就係靚既兆萬

行行下已經九點幾十點 好想搵個地方坐下食下熱野

行左去0101商場

話說影影下時見到隔離路口泊左架RR Phantom

有個底衫大隻佬拖住條女周圍搵野食 /周圍搵地方食豬

個柴可夫企左係車隔離 後面d車俾佢塞住左都唔撚駛開

故事說明有錢就是任性

最尾入左個商場既地下食街 入面都仲有好多OL

證明日本OT無極限

嗌左個茶潰本鮪飯 即係吞拿魚湯飯

上年係大阪都食過一次 吞拿魚醃過 有少少酸 但都算保持到鮮味

佢個餐仲有三小碟 醬油凍豆腐 醃山根(?) 同埋漬物菜

個茶壺就係裝住d熱湯 食個時可以倒哂落去又得

慢慢倒少少當汁亦得 個"茶"又唔會太鹹 可以帶出魚個鮮度

茶既熱力可以啱啱好淥熟少少個吞拿魚

如果飲哂d湯亦可以叫佢免費加湯 中意湯既都幾抵屌
大面茶丫拿
唔准話我純純大面

大面係二奶
包面先正啊其實
結衣細個包面真係
幾時有bb

第二日 好快就有
我上次住築地嗰頭
個地鐵站對面月台要行下穿隧道先過到

日本轉車同地鐵冇狗鐵咁好
幾時有bb

第二日 好快就有

等你既第二日
我上次住築地嗰頭
個地鐵站對面月台要行下穿隧道先過到

日本轉車同地鐵冇狗鐵咁好

都營轉Metro

要行成十鳩幾公里 又要出閘入閘
食完宵夜之後 去左地下街間7仔睇下有咩宵宵夜買

難得黎到日本緊係買返支本土蕉碌茶啦

600ml大概9蚊到 抵啦 最後加多包糖就走左

臨走前去廁所放下水

入到去個廁格好密封 淨係得門口下面有空隙

屙屙下時突然聽到d有節拍既撞擊聲 又有d水聲

路人當時諗應該係個條友屙屎太辛苦 係咁敲牆姐

點知聽到女人既喘氣聲

一幻想個情節就扯扯地

好啦FF完就要搭返日比谷線去hostel

Hostel個站係叫茅場町 要行十分鐘先到

呢個區比較靜 似係住宅同office既地帶 夜晚都冇乜人行

過左河之後見到間居酒屋 入面個個都係煙剷 不了

過第二條橋時見到棵櫻花樹幾靚仔女咁

好彩當時又停左雨 冇咩風

Hostel條街 靜到hihi

呢棟就係路人今晚住既地方 Oak Hostel Cabin

記得前少少係可以望到河 雖然已經好撚攰 但係都照去睇下有咩景

因為呢度只係stay一晚 所以唔會有第二晚既夜景

豐海橘

行出d真係望到條河 雨後個月亮好光

路人相信結衣bb同我一樣都係望緊個月光既

以路人既攝影技術算係咁啦

入到去間hostel 個design好warm 好多木既裝飾

reception個架仔用算ok既英文同路人介紹下間hostel

可能你會諗 無啦啦點解要係度住一晚?

因為hotels.com寫住只要4月入住本店就會送印你片假名既T-shirt

兩舊水又有得訓 又有衫送 抵啦

最尾佢俾左L碼路人 好似裙咁大

件衫正面幾靚既 有d櫻花圖案

但後面就印哂廣告

路人個層係男女層 諗住會有架妹一齊訓

點知屌你 係個二百磅既美極鬼婆

又有勁多鬼佬同韓撚

極度懷疑個鬼婆要打通兩個床位先入到個窿

個棺材窿就係咁

二樓就係lounge 有好多鬼佬同條女飲asahi

上網偷人圖 大概係咁

四樓就係浴場 比想像中靚同埋乾淨

間"房"出面係個走廊 有locker俾你擺袋 只係行2步 非常方便

同埋"房"望出去就係頭先條河同豐海橘

不過間"房"開盡冷氣都有d焗

總括黎講第一日係好撚攰同辛苦 完~

---------------總行程---------------

成田機埸 --> 押上 --> 東銀座

東銀座 --> 中目黑 – 日比谷線

中目黑
-目黑川

中目黑 --> 東銀座 – 日比谷線

銀座

東銀座 --> 茅場町 – 日比谷線

Oak Hostel Cabin

步數: 14943步 ~10.67公里
食完個tea再繼續第二日
食完個tea再繼續第二日

支持
留名
LM 支持
好撚熱
好掛住東京既天氣
呢個post啲人好熟口面

嘩有甜嘅
d圖好大? 好似要load好耐咁
第二日7點幾就要起身 因為行程都幾撚緊密

由於間hostel淨係住一晚 所以要拿拿聲執哂d野去趕路

朝早望出去既景 見到d雲走哂 雖然都幾大風 但好舒服

執哂野check out後就求其去間7仔買早餐

第一個去既景係隅田川テラス

普通旅客根本唔會去呢d公園

路人去得既緊係有個原因

終於可以睇清楚櫻花既真面目啦

公園入口已經有好多櫻花歡迎我

櫻花瓣飄哂落海

係海旁搵左個位 好似d廢老咁妹下個早餐

今次試下三文魚子飯團 + 蕉碌茶

又係醃過 本身三文魚子已經幾重海水味 加埋d飯都係幾鹹

要係咁飲茶溝淡d

究竟路人黎呢度做乜柒呢?

就係要搵今日子既腳毛

Cause baby you're my no.1

And you're the only one

扮下厄介先

唔係想自爆 只係想留個記念

十六茶做記認

諗返呢幕都好sad
d圖好大? 好似要load好耐咁

用相機所以幾mb一張
5184x3456
今日子
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞