新垣結衣 ( 號外 ) 痴線佬東京尋根之旅

1001 回覆
204 Like 8 Dislike
終於行到去代代木公園門口

睇下友人去到邊先

原來佢落錯站 姐係要我坐係門口等佢

東京既日頭同夜晚溫差好大

日頭有太陽曬住 可以去到廿幾度

但係太陽一落山 加埋d廿幾公里既風 真係可以得返十度

坐係度吹緊風時 有班架妹去左路人隔離坐低吹水

一擰轉頭 見到有個長腿妹向住路人荗左係度

大冷天時仲要著短褲 荗係度好似見到一d野

友人終於到了 路人已經變左雪條

入到去已經差唔多天黑

個草地有勁多情侶係度野餐 亦都有班西裝友係度慶功咁

大風到d樹枝係咁fing

個公園都好大 中間有個水池 有d lighting effects

呢棵櫻花樹特別突出

因為後面背景都係綠樹同枯枝 顏色對比大d

其實個陣已經黑到咩都睇唔到

曝光曝到日頭咁

真係好多人 唔係幾想去咁多人嘅區

去影返今日子同逃恥個d景冇咩人
上次去明治神宮啱啱七五三節,勁多和服小朋友

結衣小朋友
計劃就係同友人行過去新宿

沿路都係d矮既平房 有d公司咁

路人愈行愈凍 亦都勁餓

最後行到去參宮橋已經收左皮

入車站前面條街

冇咩時間欣賞 淨係想拿拿林去新宿食熱野

搭十蚊車 一兩個站去新宿

新宿站係勁撚大同亂

同友人頭先搭私鐵諗住求其搵個出口上地面

點知個閘ban鳩我返轉頭 要去返指定既鐵路出口

結果兩條友係閘入面舞左十幾分鐘先搵啱出口

一上到地面 嗶屌仲大風過頭先

幾經辛苦先行到去神室町

AV車?!

終於黎到人中6神室町搵桐生契弟啦

其實覺得自己幾似小栗旬 學下桐生自拍先

小栗旬 路人果然係男神
學桐生自拍係咩料
小栗旬 路人果然係男神
學桐生自拍係咩料

路人巴肯定高大有型
小栗旬 路人果然係男神
學桐生自拍係咩料

路人巴肯定高大有型

又細粒又柒
自high完後 真係好肚餓

結果友人建議去大勝軒食沾面

搵左陣先發覺原來間野係地底

碗面好似六百幾Yen

但係個份量好似香港既一倍幾

實不相暪路人係第一次食沾面

通常係食拉面多 好少會叫沾面

個面身都幾掛湯 鹹度亦都好足

湯入面仲有好多蔥同叉燒

又凍又餓黎講食咩都好好味

食完後去返神室町朝聖 發覺人中真係同呢度一鳩樣

一町目個擺設差唔多 又有中央大街個廣場

間APA Hotel真係個個位

可惜係一食完面就落雨 擔住啫行好狼狽 同埋乜都冇影到

仲有二町目門口真係唐吉痾得 入到去up得出都有得買

性感T back 水手服 去到杯面果汁都有

同場加映MeltyKiss

好似係SEGA入面推錢機既禮物
可能因為落雨 加上時間都接近十點幾十一點

路人都要返酒店抖下叉下電

原本plan左既地方都去唔到

例如御苑 東京都廳展望室 想い出横町

唯有等下次啦

同友人告別後 就搭丸之內線轉去半藏門線

最後就係三越前落車

一開始以為個站又係d山卡啦地方

點知一上地面 嘩頂 仲靚過銀座咁

呢間應該係Mandarin Oriental Tokyo

酒店隔離係COREDO室町 好多高級野既商場

真係好有feel...

今次呢間會住3晚 同之前個間都係棺材房咁

門口有個area俾你除鞋 好有日本風

有locker俾你放鞋 條key會俾櫃台換個房key俾你

check in完就可以去locker room放低個袋

通去locker同房既門都要用手繩去unlock

呢三晚就訓呢度啦

沖涼房都好白好乾淨

不過熱水好閪 會有節奏咁凍水熱水

搞掂哂d野就去lounge hea下

有啤酒機俾你隊油

之前係隔離Lawson買定既宵夜

個短髮架妹店員幾有bb feel

原來啤酒機隔離就係杯面機 早知唔使出面買

總括黎講間酒店幾surprise

冇估到係咁靚 周圍既建築都好豪華

----------------總行程----------------

隅田川テラス

築地
-築地市場

築地 --> 涉谷 – 日比谷線 --> 銀座線

涉谷
-忠犬八公
-Taito Station

原宿
-表參道
-竹下通
-原宿車站
-代代木公園

參宮 --> 新宿 – 小田急線

新宿
-歌舞伎町
-唐吉訶德

新宿 --> 大手町 --> 三越前 – 丸之內線 --> 半藏門線

Nihonbashi Muromachi BAY HOTEL

步數: 29534步 ~ 21.09公里
預告~

聽日係今日子
小稻稻第一

地鐵有好多零野剛廣告
預告~

聽日係今日子

預告~

聽日係今日子

要睇下鍠先
以為你去品川Terrace要去逃恥個抱抱公園添
來路不明的人 巴
預告~

聽日係今日子

預告~

聽日係今日子

黎緊6月去東京 住淺草果邊 仲未plan 行程留個名
見你咁搭法,好似買Tokyo subway 72hrs pass抵啲。
都係千5yen
以為你去品川Terrace要去逃恥個抱抱公園添

唔好咁心急住
繼續睇落去就知
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞