未來首席大法官陳慧敏:「夠膽講屌你老母死差佬,一定要判阻嚇刑罰」

304 回覆
77 Like 937 Dislike
屌你老母死差佬
呢單判得成
洗撚辱警罪

說個笑話
香港法治
屌你老母陳慧敏
https://lihkg.com/thread/2040226/page/1

呢個官係doj出身,刑事檢控專員梁卓然的朋友
不排除被告是受催淚彈影響而叫囂,故不能斷定被告的唯一意圖是挑動他人的情緒

疑點利益
on99
其實好多醫生有家底
如果係基層非禮女學生, 呢條紅官100%判監
屌你老母死差佬
指當時正值反修例風波,被告曾對警方叫囂,挑動集結者的情緒,繼而起哄對抗警方執法。若非當時大量警員組織防線,起哄的人群相當可能作出人身傷害的行為,例如毆鬥、衝擊警方防線以及向警員扔雜物等

嘩屌你老母無限推演,法庭唔係講事實證據嘅咩,不如吹到可能會引發ww3
班狗成日喺現場失控鬧鳩人, 會令途人起鬨、 害怕、甚至掉雜物, 同樣係「相當可能引致社會安寧遭受破壞」
陳慧敏女士於一九六八年在香港出生。一九九六年在沃爾沃漢普敦大學取得法學士學位,翌年在香港城市大學取得法學專業證書。一九九九年在香港獲大律師資格。她於一九九二年加入前律政署出任法庭檢控主任,二○○一年至二○○七年期間私人執業。二○○七年獲委任為特委裁判官。
大家一定要再投訴. 唔理有無用, 一定要盡自己能力寫信去表達
可能都入到罪
講粗口可能挑動群眾情緒 又可能對警察作出傷害
我記得個叔係法庭都有話警員有講粗口對罵
辱警罪?????

邊條法例寫唔比講粗口??????
50路
CLS
中間個LOGIC關係係邊?
下次改講NMSL
屌你老母死差佬
屌你老母正垃圾
畜生有樣睇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞