諗住照大腸鏡 有冇巴打有經歷?

77 回覆
1 Like 3 Dislike
唔該晒巴打 係腸易激我好希望係呢一樣 因為唔使做腸鏡咁麻煩 但係我估就算睇完佢應該都係估估下 點都係照咗先知因為我根本就冇黑屎同屙出血 仲要次次都有嘢出 係有陣時去到第四五次冇乜嘢出

利申 依家成日自己呃自己話冇事
我信公立係仆街啲尤其是係呢啲你冇麻醉嘅話 好難唔郁嚟郁去 出咗事個醫生真係借啲意賴落你到
我知啊 所以好撚唔想照
就係冇屙出血 純粹有陣時屙都去四五次抹屎眼有少少血 但係嗰種爆嘴角嘅血量但都係一時時先有咁嘅情況 唔係成日都抹都有血
屌好撚煩 點解始終都要難逃一死
點都要照嫁喇
唔係腸胃點解叫內科
你估專科醫生就有透視眼咩

Btw 4月同5月照左一次私院一次公院
一個用麻醉有麻醉師睇住一個就鎮靜
麻醉果次訓得好好做完一啲感覺都無
而鎮靜有少少似發惡夢咁有時會feel到自己痛同做緊腸鏡
同埋鎮靜藥效去得好慢照完果日都集中唔到
瀉藥就都係咁難飲嫁喇 沖浠啲好啲

有錢既話私院唔洗諗
服務好好多又快有期
公院排到你病死都未輪到你照
去診所照嘅各位有咩腸鏡中心推介?
市面上太多
我覺得疴到下,當清腸胃,講真條腸用咗咁多年,大清洗一次姐,入醫院住一晚,最方便
點解照咁密?
我見隔離腸胃post好多人都去教協照
係浸會做
聞完氣體就即刻訓著左
下一秒有知覺係聽到有聲,以為醫生討論緊我條腸,點知原來係已經做完姑娘叫醒我
如果你抺嘅血係鮮紅色嘅話有可能係你肛門損咗
大腸有事通常啲血係深色啲/睇唔到
但都係建議你睇下醫生 睇下駛唔駛照腸
連登幫唔到你好多
乜血係睇唔到嘅咩因為我除咗去得廁所多之外 其他症狀都冇 所以都係睇完醫生再算 不過我估都係要照 就咁佢都唔知係乜
有時如果條腸生cancer啲血會係舊屎入面
中文好似叫咩大便隱血 呢啲血係睇唔到 要攞去化驗先知有冇
我痾咗半年爛屎,上腹痛痛咗一年,上星期終於去教協照腸胃,開頭聽講瀉水好難飲,不過佢果隻係咸檸檬味我覺得還可以,但一定要清到痾黃色水冇渣,。照果日除咗條褲,推入鏡房就向你喉嚨噴麻醉,跟手喺手背打鎮靜,呢下最痛,跟住就斷片。不過照腸時我醒過嚟feel到痛嗌咗幾吓又斷咗片,到大概半個零鐘就搞掂。報告發現胃同十二指腸發炎同幽門螺旋菌,依家食咗個零星期抗生素冇再痛同埋啲屎又粗又實淨
唔洗擔心咁多,覺得有需要就照啦
終於睇完醫生佢就問咗我平時有冇出血 即係抺屎眼有冇血 我就當然答返第四五次之後有機會有陣時會有血 但都係爆嘴角嗰種 有冇黑屎當然冇 跟住佢我肚仔睇吓有冇脹有冇體重下降全部都正常 順便同佢講埋有陣時我左下腹會抽住抽住唔係劇痛嗰隻 完咗之後醫生同我講有可能腸道刺激問題 但係佢都係估 想知實情都係要照嘢

自從查過相關資料之後 個肚好似比之前更加想去屙屎 朝頭早起身之後去第一次 一個鐘頭又想去 放工再嚟多次 夜晚瞓覺前沖涼嗰陣時去多次 搞完一大輪之後又想去多次先可以真正瞓覺 好撚想死
巴打你最後點
同巴打相同情況
巴打最後點呀?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞