諗住照大腸鏡 有冇巴打有經歷?

77 回覆
1 Like 3 Dislike
你小心...生效係2個月,但未過一年有息肉未必賠比你
係麻醉師來的,我唔知同催睡有咩分別
睇到上面好多巴打腸胃都深受其害我自己本身就睇家庭醫生佢同我講如果你冇黑屎同屙出血每次都有嘢屎都有機會係腸易激 之前追過一啲巴打腸易激post一日都去唔少廁所 但佢都唔敢寫包單叫我去睇專科睇一睇先 最煩係呢兩種病太相似
有保險打俾保險,一條龍由GP refer to SP (clinic) 去到私家。

無保險上網睇化驗所做booking 慳好多
巴打可唔可以講多啲後者 因為聽到都覺得辛苦要食成日瀉藥仲要俾人捅屎眼
一樣要入醫院一樣流程,唔辛苦
入醫院,晚上6點入廠,七點後禁食,九點開始飲兩轉,痾到無色為止,訓醒做鏡,第二朝十二點埋單走。

後者未試過,不過應該辛苦啲,喺屋企痾到仆街仲要搭單,一路搭一路急屎.......
開始飲既前一日淨係可以食流質野,全程都屙水咁濟
其實真係諗諗下醫院比較好 尤其是你食咗瀉藥之後應該會屙到仆街 基本上全日需要個廁所 如果係屋企嘅話應該都幾煩下 其他人唔使用咁滯仲未計你搭車嗰陣時會唔會又嚟了 係醫院就方便啲 你唔使有咁多顧忌
依家希望見專科醫生佢唔使我照腸鏡la 話晒我都冇屙血同黑 但都好驚最後咪都係要照
點小事法 呢幾日心情低落
巴打嗰陣時身體有啲咩狀況搞到你覺得出事 因為我都諗住咁後生應該唔會有 諗住就咁算但又驚驚地 所以都係睇埋專科醫生先算再決定
我早兩個月前照過
因為公司有保險我去左私家醫院做
同上面巴打講既差唔多
全身麻醉完全冇感覺
訓醒就係病房
我朋友係公立做過整穿左條腸
個醫生仲賴佢照個陣係咁郁搞到支鏡整親自己。。。
樓主如果有保險去私家安全啲
會飲瀉水疴到仆街
啲血係鮮色定點?
要做手術補返條腸
住左成個月醫院
佢話條疤痕仲長過佢開刀生仔個條
可以去睇東華三院 上次照胃鏡好似$5000 以下
腸鏡我估差唔多
隱血test冇撚用,之前試過驗正常 但其實已經有腫瘤
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞