家姐結婚 老公搬入黎一齊住

362 回覆
36 Like 200 Dislike
係男人就一定唔會搬入黎住,肯入黎外家住一定係性格有問題,邊有正直嘅男人肯入外家住咁唔撚要面?好羞家
咁你媽都好正常,絲打記住一定唔可以讓步!
屌 仆街死喇呢啲家姐
唔好,請神容易送神難
遲d生左b就會話要唔夠空間叫你走
你媽就話可以幫手湊留底,你就走硬
諗下佢到生左b你日日放工聽到bb喊咪話唔煩
佢地遲早都要自己供,未生b少支出早d供唔好?
如果佢地冇諗過買樓咁即係佢地搬入左唔會走
收到
企硬呀
雖然係柒柒哋,但男女平等
比啲掙扎
居屋無加名依樣野

只有加入做聯名業主,姐係要比印花稅
頭先我家姐出黎去廁所
我即刻狗衝去問佢
我:聽媽咪講你想結婚 想XX搬黎一齊住?
佢:無啊 無咁快結婚
千祈咪令老母心軟。
以後家生姐生埋仔你就冇得鬥。
而且老人家見到孫梗係好開心,日子一耐自然考慮個孫多啲。
到時就算間房有你兩姐妹個名都冇用,人地一家人住,逼你走真係容乜易,日日俾說話你聽。
仲探乜鬼你家姐口風?呢件事你家姐有同你講咩?你最後嗰兩句留返來同你阿媽講,清楚表達你立場,跟住交哂俾你老母處理
男女平等,好多都係女痴男屋企住,所以男痴女都唔應該覺得大問題
咁嘅家姐都有,要你一個女仔喺街成晚,況且間屋又唔係佢嘅。唔洗同佢客氣啦啲咁嘅人。
淨係知佢地諗住買車
買樓就未必
因為我家姐月光族 好大洗
依句野逼死幾多男人?大丈夫能屈能伸
你家姐肯比個男人黎住 就一定有諗過下食過間屋佢

第一 到時家姐生埋個bb 你媽媽會幫邊個?會唔會分看自己間房比個孫?咁你就大獲啦 個孫未大學畢業 你家姐同老公都大條道理係度住起碼24年。

第二,到時你結婚 搬咗出去住,你媽媽又唔係度 你會唔會心軟讓間屋出去比家姐成家住成世?唔讓嘅話啫係爭家產 你同家姐一定反硬面

依加件事未攪大,為咗自己又好 為咗同家姐做一世家姐又好,一定一定唔可以比佢老公入黎住,除非你肯放棄間屋比家姐
我只係覺得男女平等,唔可以屌個男人咩冇尊嚴咩痴人
但我冇提過個男人搬入去住"適唔適合"樓主呢個case
咩叫引狼入室咪就係哩啲CASE,最大路係結婚前晚晚黎食飯討好你老母,等佢無乜野。 到真係搬左入黎,點趕都趕唔走,一間佢地逼你老母轉層樓比佢反哂面都似呀!
大把真人真事,真係唔好心軟,冇能力就咪撚結婚,想結婚咪一齊挨囉!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞