家姐結婚 老公搬入黎一齊住

362 回覆
36 Like 200 Dislike
你要叫你阿媽諗清楚呀,
你姐夫住得係你屋企,
之後生左個仔實會要埋你阿媽湊,
跟住個仔一有冬瓜豆腐分分鐘埋怨你阿媽
以上純粹個人經歷,只供參考
祝你攬炒成功
有朋友都試過呢個情況
無端端多左個男人,生活上已經會有好多唔方便。我朋友話個姐夫用完廁所好那西,啲尿會滴到馬桶邊,開完大未沖乾淨啲跡又唔清潔好。所以佢而家去廁所就算睇落乾淨佢都會消毒左個廁板先去
仲有Gel頭噴野有時噴到佢毛巾
好多大大小小生活上面嘅唔夾
佢搬入嚟唔係淨係多對筷子嘅問題。
佢家姐結婚無耐仲生左小朋友,都唔肯搬出去住。初初晚晚喊嘈到拆天而我朋友嗰陣又讀書又有返工佢話真係好辛苦,晚晚都瞓唔好。
所以你千祈唔好比你姐夫搬入嚟住,一定要說服你阿媽,佢地而家都唔出去住生左小朋友更加唔會出去住因為開支仲大左
其實而家出面租樓平平地萬一二都有,每人都係攞五六千蚊有冇咁難呀
如果真係無錢買樓,要搬入嚟住都無辦法
但係個男人都要有打算,例如幾時買到樓,計劃幾時先生小朋友? 一定要有全盤計劃

而你媽都最好識做,將層樓加埋你兩姊妹個名,如果唔係,你家姐有心唔分錢比你就GG

但其實你同家姐關係點? fd唔fd? 呢樣都好緊要
我之前同我家姐嘈交
我凌晨出左去樓下坐
佢即刻鎖門唔比我入屋
最後我去左朋友訓左一晚
不過係幾年前既事
呢幾年就有時佢發下脾氣
好少再試過嘈到咁大獲

我點算好
同病相憐
我真係好憎唔識生又學人生既垃圾 屌
你家姐同姐夫好後生?
如果唔係嘅話,去到25 - 30 又諗得結婚
照計兩個嘅人工加埋租、供得起樓有餘

上面有人話你家姐同姐夫吼住層樓,但係伯母睇嚟都唔係好大年紀
你家姐除時冇返廿幾三十年都落唔到格
所以我掉返住諗,你家姐姐夫係想以退為進,說你阿媽按咗層樓借錢俾佢地出首期
你個19姐夫月入幾多?
524,港島見
有閪屌就得啦
樓豬 我有方法幫你
同我結婚然後我搬埋入黎一齊住
你家姐都好撚bitchy、好撚大支野
憑咩鎖門
一定會啦 叫你老母企硬
你姐夫肯定係想食咗間屋
隨時食埋你
慢慢住都夠啦
洗鬼按樓比首期
唔好 到時有小朋友順理成章霸埋你媽間屋

好心佢啦大男人 去女家屋企住佢好唔好意思
請善用不推文回覆
我有屋企人係做地產,可以同你講 好多人為左層樓可以連屋企人都呃,大把人為層樓反面,見識過d孝順仔/女 得手之後態度可以180轉變

最緊要叫你媽唔好比佢氹到轉個名比佢一個人 唔係你呀媽隨時有日要訓街

當然我唔知你家姐係咪咁既人 但盡可能保障自己啦
關係我都唔知算唔算好
佢唔發癲就大家相處無事
佢會無啦啦發癲 亂咁咬人
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞