家姐結婚 老公搬入黎一齊住

362 回覆
36 Like 200 Dislike
其實佢唔問你即係佢都預你唔會同意所以喺阿媽到落手
最好方法幫到佢買樓都係加按層樓
不過咁既時勢諗清楚係咪仲要買樓啦
陣間搞埋你地層棲有咩事就食得屎
你唯有說服阿媽係多個男人唔方便
喺屋企要戴bra, 曬衫又睇晒啲你地底衫褲
啲尿又會滴到周圍係
參考上面啲case講最worse情況伯母聽嚇下佢啦
畀你姐夫入咗

樓豬準備瞓街
兩個都27-28
以我所知我姐夫就好慳
但我家姐好大洗
家母就5x歲
我24
個個教哂你,到呢一頁你仲係「我點算好」咁嘅款咁撚軟弱俾條好橋你都唔掂啦
冇能力買樓嘅,唔係痴男家就痴女家㗎啦,乜叫華人社會入面一個男人容忍自己個尊嚴低到去寄居老婆外家預左佢係垃圾即係華人女人寄居男家就唔係垃圾?
你搵埋你姐夫傾啦
稍有尊嚴既男人都唔會搬入嚟
講到尾都係兩邊都自私姐
香港樓gum貴 人人能力唔同 想搵個平d既方法大家儲錢好正常姐
個個講咩霸屋 家姐冇份嫁咩依家?
樓主你咪又單純唔想改變現狀 或者怕自己冇左半間屋 有時d野一家人 唔好怕 放開黎講 講清楚d lor 你怕人霸左間屋
唔通你家姐結左婚 搬出去住 又唔怕冇左半間咩 你結婚係咪都一定搬走先?
大家講好數 清清楚楚la
過來就你就告佢強姦la 定你係食人果個呀 on99
生仔跟老母姓咪平等囉合理喎
聽落關係好一般
到時你家姐發癲咬你咁你點? 佢兩個對付你一個
我係你會企硬,同阿媽講接受唔到屋企有男人,但你亦都唔想搬出去
咁黑暗
千祈唔好比佢入嚟 日撚日對住嗰外人會好辛苦
人大左就知 有兄弟姊妹會出現既問題
絕唔意外
易請難送,就係咁簡單。
Sorry
我老母問我意見
我企硬say左no
我再去探下我家姐口風啦
我會同佢講我唔想多個男人係屋企
叫佢咪撚搬黎
我老母個邊 我企硬左架啦
早幾年 我家姐都話想佢Ex搬入黎住
我老母話唔可以 阿妹仲細 唔方便
希望今次我老母都企硬啦
咁你要企硬啦,一係你拉攏你媽媽
老人家一定錫痴自己多啲嗰個

你家姐份人點佢最清楚(接唔接受又另一回事)
如果理行唔通要用情架啦

雖然有唔同,當年我家姐想叫我老母俾錢佢移民佢都差啲耳仔軟,好彩我同佢frd啲佢肯聽我講(都要你媽媽肯諗)
要啦屌你家姐咁狗諗著陰啲陰啲,你快啲揾條仔返黎日日望撚著你家姐打飛機啦
我同你結婚 入埋黎住ok?
百年歸老算好啦,見識過好多人呃老豆老母層樓 賣完又唔分番錢比老豆老母,最後幾十歲人錢又無 樓又無

兄弟姊妹就更加唔洗講
同意,絲打唔好咁淋滋滋啦
如果你同家姐關係好都唔會開呢個post
你其實心底裡好不安,覺得好有問題先會問大家意見
硬淨啲呀!個個教哂你喇!
樓主家姐靚唔靚
我家姐男朋友依家有時都會黎過夜
但多數佢都喱埋係房
好少對住佢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞