撐香港人又平嘅VPN唔用,走去一窩蜂用垃圾NORD

175 回覆
33 Like 251 Dislike
mullvad唯一問題係5eyes
但亦有人話其實冇影響
綜合黎講mullvad應該好過perfect privacy

user friendly嘅話隻隻都係嫁啦
呢樣都可以比nord拎黎做賣點
多謝
有自主思考好緊要
clamav 重點係廢事搞到 windows client 中毒
其實最穩陣真係自己了解 vpn 後自己起 vpn server
user friendly 呢 d 野同 尋釁滋事 一樣,佢話係就係,冇標準,冇定義
其實應該話真係發生災難,錢根本係冇任何作,能力、力量先係最可靠
【國安法】NordVPN 終於出左專俾香港用既discount code
https://lih.kg/2029874

撐香港人喎
因為佢真係垃圾
黃藍係政見 質素係良知
貼錢買個炸彈返黎自爆送死?

慢慢用
大學vpn 主要俾你入到學校intranet / 上到某d edu sites 睇到多d野
樓主弱智
source?
你想我將條被盜 AC LIST 嘅 LINK 俾你?
姐係變相公開人哋 HKID?
你老母都係弱智
自己google大把啦
點樣做到50蚊
有咩唔識
事實上每個人對user friendly 的睇法唔同都唔意外, 所以自己試左先最好
其中一個問題咪就係 d 人好興將一 d 極端主觀感受,當成客觀資料去欺騙 d 唔認識既人
成日都唔講唔識 d 乜
無用過其他VPN無得實際使用上比較,
但係都可算係平靚正

可惜佢出撐港人 promo code前已經買左
NordVPN 使用注意事項

- 強烈建議用新 email 開 ac (減低被盜風險)
- 新 email 可選擇 protonmail / tutanota (gmail 信唔過)
- 密碼強烈建議 15 字元以上 (需包含數字, 英文大細楷同符號)
- 連接 VPN 前謹記更改連接 protocol 為 "nordlynx" (更快同穩定)
- 若需連接雙重 VPN,則只能透過 openvpn 連接 (nordlynx 不支援雙重 VPN)
- 連接 VPN 前謹記確保 kill switch 功能已啟用 (iOS版已內置無需另外設定)
- 連接 VPN 前謹記確保 auto connect 功能已啟用

個人用後感:
唔用雙重 VPN 嘅話 NordVPN 的確好快,
尤其電腦版連返 HK Server 有成 600M+,
但一用就慢到仆街,
目前嚟講雙重 VPN 都係 Surfshark 快啲,
ProtonVPN 就唔好提,
仲慢過 NordVPN。

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞