撐香港人又平嘅VPN唔用,走去一窩蜂用垃圾NORD

175 回覆
33 Like 251 Dislike
傻閪繼續打稻草人
反正我唔係nord用家
用邊間又關你春事咩
冇邏輯學人講邏輯
好撚煩 成隻狗咁
block柒算
講乜嘢又關你撚事咩
唔洗再講
有得佢哋中伏
做好心冇撚用
真心唔好教精連登仔
NordVPN 最大嘅安全隱患係佢背後好大可能係由一間大型 data-mining 公司 Tesonet 控制,所以佢嘅安全性同對客戶網絡資料嘅保障性存疑。Data-mining 基本上就係透過不同技術收集同整理各種資料,包裝成唔同嘅package 賣比需要大數據嘅公司,基本上data-mining 同VPN,一個就挖資料,一個就係負責加密同保護客戶資料,有嚴重利益衝突。關於Tesonet 同VPN 之間嘅關係,今次簡單講一講,大家有興趣我再詳細講,因為真係好鬼複雜,簡直曲折離奇。根據網上資料,NordVPN 嘅developer, trademark 登記人, app signature 公司 同payment processor 都同Tesonet 嘅持有人, co-founder 同CEO 有關,NordVPN 嘅持有人亦都同Tesonet 有千絲萬縷嘅關係,部分有關人士亦都有洗黑錢紀錄。如果有其他選擇,建議各位唔好用。

From高登
nord 成5000以上 ser
好難有一日會夠人
我女朋友成日屌我叫我由鳩啲兒登仔
但我覺得教精左廿個爸打都好
肯用腦嘅deserve better
其他個啲佢死佢事
仲有間叫PIA 好似幾好?
其實一般人用嘅話,最需要關注係VPN個速度同穩定性
如果吓吓都慢、成日斷線、又或者啲網頁同app block咗vpn,你好快就無心機用落去

個人極之唔建議用Nord
又慢又斷線,一間公司個infrastructure都未搞好,但係99%資源放咗喺賣廣告到,個服務可以有幾好,大家心中有數

你可以上去啲vpn subreddit問吓,好似VPN、Vpntorrents、torrents、privacytools甚至Nord個subreddit,10個有8個都會話千祈唔好用nord,剩低嗰個兩個係Nord請返嚟嘅shill account

上文來源:
https://lih.kg/cDdkBBOZ

唔好
所以一定要提升自己既能力
鼓吹靠錢解難 d 人,小心 d
其實一般人用既話最重要安全穩定,如果下下中毒……
.
.
.
所以用 linux
多人用證明人哋有心做 =

Windows 有心做
Linux 無心做

NordVPN 有心做
Mullvad 無心做

啱唔啱聽呀 ching
我linux都有裝clamav
人地就係賺呢啲傻仔錢
比人賣哂都唔知咩事
轉咗用邊間
我開post就係想屌人 無他
你哋班戇鳩仔入嚟比啊叔屌兩Q先啦
撐你,明明好幾個介紹vpn既Post都講左唔止一款nordvpn仲好有心咁講解埋,但硬係個撚個中個頭埋去nord
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞