【HKBU】浸大討論區(11)香港獨立 唯一岀路

1001 回覆
15 Like 3 Dislike
free electives可以reg咩?
可能唔係最尾一年呢
好難係,bu社科hea到一個點仲過到三
除咗History/Perm 未聽過bu社科hea
有冇tran過科既可以講下要點寫study plan?重唔重要
2nd low容易啦,2.5就得,佢正正常常就okay
唔係呢兩科
有冇ching可以指教吓humanities嘅interview
啱啱收到話下個禮拜in 勁撚驚
講hea問過bba未
hea你個頭
Non jupas唔係派咗offer好耐咩
咁大獲 可能因為我好遲先apply
會唔會冇機會入
佢應該有send兩篇文比你睇?一篇中文一篇英文
Don’t 入bu
呢個真
入bu 悔終生 其他七大更稱心
Agger
光復浸大
冇啊 佢淨係話係group interview
冇嘅話我諗會係自我介紹(主要講吓點解對依科有興趣)。但其他佢會問嘅問題真係唔知,因為往年係有會in之前比文你睇,跟著問返文入面啲嘢。不過你可以諗定吓有咩問題會問佢(因為最後佢通常會問有無問題問佢)。btw humanities啲professor好nice,唔洗太驚。
ching係讀緊依科?其實我本身讀緊high dip hotel 但都係中意文科多啲所以就試吓報咗year1
讀咗兩年酒店 完全唔知文科係點 自己本身對interview係十級驚 組織能力同表達能力好差 又唔知佢會點問 好淆底
Ching appeal successful/fail
Non-jupas入應該year3? 其實你show到對依一科嘅了解同興趣已經okay。你最好睇吓humanities啲科有邊啲部份你係有啲認識同有興趣。因為humanities依科好闊,你最好有一個subject係有啲了解。同埋準備定中英文自介同埋心理準備定會有時用中文問問題有時用英文。至於佢會問乜我估都係關於社會文化議題掛。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞