【HKBU】浸大討論區(11)香港獨立 唯一岀路

1001 回覆
15 Like 3 Dislike
如無意外應該最多偷跑一日
原來已經14號
AR準時17號岀grade已經要還神
你升yr3定yr1先
yr3就應該係全部
yr1就得15 cred可以轉
加返句
year 3學校會自動幫你轉到咩就轉,唔洗自己搞,轉唔到嘅姐係學校死都要你讀
year 1 嗰15 cred係要自己填form申請trans,填完唔等如一定得,要再審批,如果唔記得填form就真係恭喜你了
我係讀 year 3 , 唔該你🙇🏻‍♀️
非常好 唔洗自己搞🤣
準時係基本啦
AR眼中係無基本
都唔係嘅,好似未試過遲出
Ching 去咗Admission office搞個document verification未?
佢要帶個transcript 係唔係mybu study個個印出黎再dum 印就ok?
未呀,要問學校申請攞official transcript ($70嗰張),你去my bu study 會有條link 係申請呢張嘢 —>
https://mysce.hkbu.edu.hk/onlineRequest/index.xhtml

我仲等梗學校寄張野比我,佢話要29號先寄到🤷🏻‍♀️
70蚊 official transcript 唔會寄比學生
得個50蚊students copy會

應該買students copy?
建議tran crad果d有幾早搞得幾早
BU除左收錢 其他野慢到仆街
全民競猜星期一出唔出到GPA
我兩張都買左
但我申請official 嗰陣又話會寄上屋企,我地址都填埋比佢喎。
如果唔係要上學校自己攞?

Email 都話會寄比我喎
好似dum印嗰張都ok 可以打去ar問問 唔使買
出唔到
我覺得應該ok
難啲 收到風真係17號出
收到咩風
Final year 幾時先出gpa?
應該都係17/6?見portal寫17
但AR website又寫24
17出gpa
24出hon
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞