智慧齒打橫生,想27號前搞掂佢

190 回覆
1 Like 13 Dislike
貴唔貴
我下面兩隻打橫生要開刀
上面兩隻唔使,總共好似7千幾
巴打 介唔介意講下係幾多歲再突然生出黎
我case差唔多 橫生近大牙 應該生定嘥
睇開個牙醫好建議我剥 話一勞永逸
refer咗我去菲臘
菲臘個牙醫話無生出黎 牙肉包住嘥
其實唔剥都得 隨非出D唔出D好難擦
數字上生定咗好少會再郁
我都15 16好耐 依家就由得佢先
補充:
橫生好近神經 好tricky
如果剥係要鋸一半等佢埋口 搏佢唔再郁
如果郁就要再開刀
都唔明
如果本身都日日痛到仆街
點解唔直接睇牙醫開刀搞掂佢
救我呀 我痛到訓唔著
我之前去旺角鄧幹耀
又係打橫生但係佢手勢好純熟 真係五分鐘搞掂
埋單好似四千蚊 剝一隻連照X光
止痛藥記得一定要按時食
我嗰時就係諗住返屋企先食 結果啲麻醉藥過咗痛到係喊
就係因為咁 我分開4次攪
有嚿嘢頂住 等你合唔埋個口
一頂就頂咗差唔多兩個鐘 攰到仆街
我有4隻智慧齒 全部剝哂 一隻下邊打橫生 開刀 $3500 做完冇痛過 不過會臉腫幾日 喺天水圍
菲臘其實算係牙科實習學院,好仆街,幫人做完評估揀case做,如果佢覺得冇學習價值就唔做,叫你去幫趁私家!
你情況都應該盡早做,因為話明潛水艇,就係可以未潛上水面而打橫壓向旁邊大牙,令大牙根部受損,到時補牙都救唔返... 而我智慧牙係大約26歲開始見佢生出黎,但我冇理佢,幾個月時間就頂死埋旁邊大牙!
其實我已經3字 之前一路好少睇牙
因為一路都無痛無問 係連自己有智恥都唔知
原來係好撚大隻打橫生
菲臘就係話照計應該已經生定唔會再郁
我睇開嘅牙醫就話一日未RIP
到90歲突然再郁都有可能
係架!真係會停一段時間唔郁,但忽然又郁返,我大約22歲時,另一邊下牙床最入位置有野隔住牙肉突出,當時心諗應該係智慧牙,因為旁邊大牙一早已蛀到剝咗留空個位,所以一定夠位生,所以冇理佢,點知之後一直冇生出黎,狀態保持到我接近30歲又開始郁,最後短短一個月就生出黎,所以牙醫都係建議如果唔夠位生,就應該於佢未露出黎前開刀剝走,因為當時未有腳,仲係好容易剝,唔使生到出黎,已經發育完整剝至係最難!
本身好驚 但係心態上如果咁都驚 如果光復香港
527咁亂, 俾黑警一棍打埋黎應該會甩
我果4隻發育嘥有嘥腳
唯有跪求佢唔好屎忽痕突然郁
我大牙就無蛀 智恥完全牙肉包住
唔影響我擦大牙
如果剥牙醫話全身麻醉剥4隻一次過
我聽到都鳩縮
唔好傻
菲蠟牙科肯幫你做, 你一定要做
又平又多勁人

第時佢唔比你做, 你出去私家以萬計 你就含撚都無味
有幾多巴打都係以為佢生定咗再突然郁
有無連登佬解答
我排左差唔多兩年,今日去check多次,仲要再排期做
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞