智慧齒打橫生,想27號前搞掂佢

190 回覆
1 Like 13 Dislike
聽講會痛到仆街
老豆細個有,成日聽佢講話有幾咁痛
咁平?! 想睇
唔好再講啦
RIP 真係快快脆脆搞掂佢先 唉
我格左好耐價 有次洗牙照xray又係話我橫生近神經 要8k 要外科幫手

我知點都要搞 但貴到唔捨得搞 唉
打橫生九成開刀 2~3千走唔甩
我下面兩隻智慧齒打橫生
之前有一邊蛀咗少少
係診所開刀

麻醉藥過咗都唔係點痛
最辛苦係擘大個口 差唔多兩粒鐘
我個陣都係 要開刀差唔多8K, 好肉赤但都無計....
係油麻地 有個醫生幾好手勢
不過27號前唔知容唔容易約到咁快
我有四隻
左上真係打橫生 又大
通常唔舒服幾日(磨嘴)之後我冇理到佢又冇事 正正常常
2500個隻係兩三年前。我上個禮拜剝左一隻唔使開刀1500,我個朝打去即晚有位
下面橫生預要開刀
上面橫生可以唔洗開,不過都係要睇情況
見到少少牙既橫生多數會蛀埋隔離果隻
所以要預埋錢補牙

開刀我覺得2000-3000內差唔多
唔洗開刀500-1000
X光最好當日照當日剝

利: 4隻剝哂
早排喺佐敦剝咗 即刻唔痛
小心會頂到旁邊大牙蛀埋,我當初就係諗住唔痛唔理,結果潛水艇咁打橫升上黎,頂到大牙向內側傾斜45度,仲蛀個大窿,監硬補返留住佢,但因為斜晒,其實已經咬唔到食物,如果我早幾個月剝隻智慧牙就唔會咁!
辛苦了果然係經驗之談 到時疫情好返去睇下牙醫先!
我都驚佢搞到大牙蛀牙(難清潔)+ 擠逼到上排牙齒走位
多謝巴打提醒
入醫院全身麻醉?
唔好客氣,我就係exac7ly咁情況,其實係好普遍,但因為每個人都冇乜相關經驗,所以睇小嚴重性,過後後悔都已經返唔到轉頭..

屌 咁唔通等佢蛀先睇咩
佢唔係有個野幫你撐大個口架咩
我有隻智慧齒打橫生撞爛咗隻大牙,
要 mok 咗隻大牙, 好撚痛
同你情況差唔多 但係等果隻好近神經線
認真算平,我同你同樣問題,我問左幾間都過萬。到而家都未整,試過一兩次超痛,都係食消炎止痛捱過
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞