平平地既身體檢查大約幾錢次

198 回覆
130 Like 5 Dislike
3千
驚驗咗有事
起碼500-1000先叫基本啦
女性健康檢查
包括詢問病歷、體格檢查(量度血壓、脈搏、體重、身高;檢查甲狀腺、腹部、乳房、盆腔和聽診心肺)、尿液化驗(尿糖、尿蛋白)、子宮頸細胞檢驗(如適用)及指導「自我乳房檢查」方法 $540 (包括子宮頸細胞檢驗)

姐係其實只係比$540做子宮頸細胞檢驗 算抵?
老老豆豆,做body check呢家嘢幾煩,貴唔代表一定好同有用,因為貴果啲係包含左好多唔同檢驗...比如啲癌症指標...但問題係有冇需要?
如果師兄家族史有癌症/遺傳病,咁就值得做果幾種既病,否則就無謂哂錢做貴plan, 做普普通通一千以內就算。
題外話,有冇諗住買保險,有諗住買既就買左先做...因為當你一check到有奇怪,就唔會受保
lm
冇冇打針架
想驗咩先,做埋全身x光,MRI,CT個d?
定係驗血驗樣本?
我屋企人係私家做全身檢查四萬包哂
美邦皇牌全面身體檢查產品: Mobile_2011TYS
94項目
美邦醫學體檢中心
HK$2,760.0 二人計劃 $2,690

驗呢個算唔算已經好OK
有錢緊係去診所做full check 我以前去過家計會睇,佢最衰係做完就走,報告出左無事唔會搵你
買保險會送,大檢6~8千,如果做埋腸鏡個D就幾皮啦.
普通有無肝炎 打過咩野疫苗、有無生蟲、有無明顯既癌之類
好似幾抵
上個月做埋body check, 有哂上面個d, 加心電圖, 驗血, 做左$1800
同政府門診一樣,照完x光醫生覺得冇事就唔搵你
不過係咪應該覺得有唔妥先check會好d呢?
你1800都ok呀!
有冇link望望?
屌你陳雲講既野你都信
又唔見你講檢查完有癌症 之後成功痊癒啲人
如果咁耐都冇做過,去一次私家醫院做。有平有貴,我估佢一般3k-4k留下普通野都做到。再仔細D 某D部份就再加錢。
如果係女士就更加要去body check 下。
留名
今年20
之前屋企人帶我去間好大的醫務所驗全身都係千幾,好似叫Medi fast
去台灣旅行順便驗埋啦
台灣驗超平,以下係台幣

簡易型$100 港幣,經濟型$250
呢個真係OK啵,台灣我每年都去一次
1300-2500不等
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞