人生第一部車係頭轆好正常 咁幾時先應該轉玩尾轆車

161 回覆
4 Like 16 Dislike
用mx5同sti gtr比
2019/2020 全新 sti 幾錢, MX5 幾錢?
當年四大天王 GTR, RX7, Supra, NSX
Evo 同 sti 都唔夠佢地個朵響
點解間間廠都有後續更強更正既型號出 / 有新突破 / ride on 呢D車款帶起埋其他車款

萬事得做左D咩, 有咩突破過?

定你想用EVO & 三菱收左皮黎駁我?
00年代仲有 E 789 (10 唔知計唔計好) 都算係口碑, 賽績, 價錢都屈晒機

如果萬記肯的起心肝去研究一款新跑車而唔係炒冷飯絕對係好事
但連掃把都放EJ系列入博物館改用FA系列, 賺錢比掃把更多既萬記, 不論轉唔轉子都好都係時候俾D心機金錢整部好野出黎
唔係只係deserve買餸車既江湖地位, 包括你部MX5都係買餸車
you win boomer
怪錯左樓主
樓主可唔可以開多d車po
開兩個po兩個都笑到gapgap聲
我認真po 都咁多巴打嘈交
睇黎大家都幾大壓力
直六NA ..... 小弟e39
樓主簡好邊架未?
個感覺就好似同個廢老理論,講到佢面都紅晒,然後開始9up,求其搵啲嘢鬧,但就永遠唔會覺得自己果套係錯
mk5gti (p牌)> 335 >sti
頭轆上斜好明顯feel到前面扯你上去 好似好辛苦咁
起步點改都唔夠尾驅四驅快 好處係推頭易救 鬆油印下迫力就得

尾驅就算廢車都會有少少推背感 出彎快 甩甩地仲好玩 入灣出灣唔可以亂咁踩迫力

四驅無咩feel基本上靚軚靚避震唔係大灣都係係咁踩油踩油就係 好似行路軌咁

渣緊sti 覺得麻麻 鐘意FR個感覺多啲 如果再轉應該f30 335
開多幾個po先啦
我都會負責講一句 'miata is always the answer' 睇下到時又trigger到乜嘢人
原來你係因為香港個價戇鳩而斷定mx5係垃圾車
我呢邊Mx-5 平FK8 少少炸,真係好難㨂得落手
有冇諗過NA tec
悉尼得FN2 無FK2, 唔會買咁舊啦,十幾年車,真係雙田唔識壞咩
其實又真係麻麻哋識壞,fn2個樣接唔接受到就見仁見智
其實香港全新5仔RF 同fk8 都係爭十蚊到
RF 同FK8 係同價
完全接受唔到,FK8 都好勉強
以前玩電單車下下萬幾轉,4個轆無高轉情意結
Turbo 慳油咁多
所以我上面都話就係唔明關響唔響呔咩事
知音人
香港個代理
第一部 Benz E230 V6 NA 2499cc
第二部 Jaguar XK8 V8 NA 3999cc (keep緊)
第三部 BMW M5 V10 NA 4999cc (keep緊)
想玩頭轆同埋turbo......
慘得過人地拎到40個出嚟買架垃圾

窮撚先會有覺得唔值呢個概念
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞