人生第一部車係頭轆好正常 咁幾時先應該轉玩尾轆車

161 回覆
4 Like 16 Dislike
講緊碟式lsd
世上得一部FF車可以有好灣呢個名銜?
MKV就係未有。
好灣既車大把 問題係GTI唔好灣
問題係GTi喺FF入面並唔算好彎
連登仔車評權威過過去廿幾年既歐美車評。
揸自動波開曬abs有鬼分別咩
我係講好多人轉灣響都未響過,然後就成日笑前驅車推頭,跟本乜車都會推頭,awd果啲十部有9部都偏向推頭
但事實係好多人跟本都未試過揸到極限,推乜9啫

你都未明我想講乜就回
咁講乜響唔響呔呢?同呢個post既topic根本 irrelevant。

係廠都係set到understeer,
但MR同FR就係冇FF同AWD咁推。
根本未使去到極限已經feel到推頭。
巴打而家渣緊邊款頭轆車?
Mi 你老母臭閪,垃圾車
走轉大帽山咪知囉
我反而第一部車係後驅之後全部都係前驅
1st E240 (W211)
2nd Golf GTI MK6
3rd A250 (W177)
Gti clubsport s 表示
屌又係你條窮撚,你儲多幾年錢真係揸過架車先再返嚟講嘢啦
有車又要周圍講周圍幫自己部車打飛機咩
第一代mx5的確係經典
但咁多年都冇進步過,慢到閪就懶係sell操控
咁撚慢都冇操控就含撚
巴打做乜咁憎Mazda 啲車
你又知我係擁有呢架車周圍同人講?可能我之前試過架車覺得好正?

講一句野都可以trigger到你咁樣,你係咪生活緊張得滯定點?
都係果句,唔好紙上談兵你真係試過先返嚟再講啦
正正常常一部腳車類的確係唔差
MX5 都唔係一部差既車
但全新車四條野一部咁既野真心唔值, 講FEEL + 熱血真係買部二手蓮花好過
講CHILL遊車河, 連一個阿嬸揸部GTI都爬鳩你部4X萬跑車, 真係冇乜咁CHILL

睇唔過眼D人係唔係都拎D廢車出黎打飛機
咪以為得你揸過所有車款啦
冇力既所謂操控同太監講屌閪差唔多Lv

想搵萬事得打飛機就搵Rx7打啦, 呢D就真係顯功架
可惜都係N年前產物, 冇進步過
點解人地H, 日產, 掃把可以 based on 80 - 90 年代出既平民跑車之後再將自己品牌 upgrade, 而萬事得玩黎玩去都係同一樣既野, 唯一upgrade 係個價錢
(俾盡你SkyActiv算半個)
未極限但又推頭?
我好似見到啲揸咗好多年車但係唔係好識機械嘢嘅人喺度大戰緊

都係食下花生算

btw 響胎只係輪胎本身接近極限,同你FF FR MR RR定4WD冇關係
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞